Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La COS va guanyant presència a les empreses

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) va guanyar les eleccions sindicals que es van celebrar el passat 18 de juny l’empresa Espectacles Empordà S.L.; una companyia que gestiona els cinemes de la ciutat de Figueres, a l’Alt Empordà.

La COS, que s'hi presentava per primera vegada, va obtenir una més que ampla victòria de 10 vots contra 2 en detriment de CCOO. D'altra banda, la COS es va quedar a només un vot de treure delegat en les eleccions sindicals que es van celebrar a la planta que l’empresa del metall Válvulas ARCO té a la localitat de Bonrepòs i Mirambell a l’Horta Nord.

26/06/2011 14:44 Laboral
Aquí la secció sindical de la COS allà s’hi presentava per primera vegada. El comitè d'empresa torna a quedar en mans de CCOO i UGT.
 
Pressions de CCOO i UGT

Amb tot, finalment s'ha aconseguit el reconeixement per la secció sindical, que ara començarà a organitzar als treballadors. La COS, però, ha denunciat pressions de CCOO, que va intentar impugnar la candidatura, i de la UGT, que es va dedicar a pressionar un dels membres de la llista. A més, un dels encarregats de l'empresa va comminar un treballador, que era membre de la llista, a abandonar-la. Finalment ho va fer per por de represàlies. Alhora, es van produir pressions i comentaris per part de la UGT durant els dies previs a les eleccions i Recursos Humas de l'empresa no va reconèixer la secció sindical de la COS sota excuses, denuncia, referides al "conveni". 

Gràcies a l’ajuda de l’Àrea d’Assessorament i Legal del sindicat, però, es van poder tombar els intents de boicot.

Nova secció sindical

Uns quants treballadors de l’empresa “Tecnocom Telecomunicaciones i Energia” han decidit constituir-se com a Secció Sindical de la COS. Tots són tècnics informàtics que han passat per altres empreses i coneixen molt bé el sector, segons expliquen ells mateixos, que lamenten que predomina la precarietat, els salaris ajustats, les empreses que fan diners a costa de vendre els serveis dels treballadors, convenis incomplerts o ignorància tècnica dels superiors.
 
Al seu torn, denuncien que el Comitè d'Empresa a mans de CCOO i UGT, com també recursos humans, "constantment s’aprofiten de la nostra feblesa individual". "Sabem que estem en temps de crisi i, com hem pogut comprovar, és l’excusa perfecta pels que ens volen seguir tenint com a mà d’obra submisa", alerten aquests treballadors, que han decidit crear una Secció Sindical per trencar amb l’aïllament i buscar la unitat d’acció. Així mateix, animen les persones que treballin en el camp de la informàtica a seguir aquest exemple i cercar la forma d’estar organitzades des dels seus llocs de treball.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid