Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'oposició popular a la llei Òmnibus es tradueix en més de 2.300 al·legacions

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha confirmat aquest dimarts haver rebut un total de 2.344 al·legacions a la llei Òmnibus. La intensa oposició popular a aquesta llei ha generat una forta campanya de presentació d'al·legacions.
 

Dilluns la CUP va presentar un plec d'al·legacions en contra d'aquesta llei ja que a través d'aquesta mesura es volen reformar 77 lleis i derograr-ne 14 més i 21 decrets en un sol tràmit parlamentari. En aquest sentit, la CUP intenta frenar l'aplicació de mesures neoliberals en els àmbits de la sanitat, l'habitatge o la política migratòria.

21/06/2011 23:02 Política
En els propers dies es tindrà el recompte definitiu d'al·legacions, quan s'hagin inclòs les rebudes a través d'altres vies com a les delegacions, correu ordinari, etc. A més, cal descartar aquelles al·legacions que són reiteratives, segons Homs, que s'ha compromès a "analitzar-les en profunditat". Ara bé, ja ha dit que per ell les esmenes no són un "rebuig".
 
Sobre els fets del Parlament de dimecres passat, el Govern ha anunciat que posarà a disposició de la Fiscalia tota la informació de la que disposa i, quan s'hagin identificat les persones que van participar en els aldarulls, es personarà com a acusació davant dels tribunals.
 
No retalleu la cultura!
 
luci-gutierrez-162x300Un dels col·lectius que ha presentat al·legacions a la llei és la Plataforma NO retalleu la cultura. L'entitat demana la retirada dels articles relatius al Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, a la Institució de les Lletres Catalanes i al nou Institut Català de la Creació i les Empreses Culturals, entre altres. 16 de les entitats (unes 7.000 persones entre creadors, artistes i gestors culturals) integrants de la Plataforma NO retalleu la Cultura ha presentat les seves al·legacions al text.
 
En el seu manifest, reivindiquen que la cultura no és una despesa sinó una inversió i denuncien que a més de que Catalunya és un dels països que destina menys recursos a la cultura, "retallar o estalviar en Cultura és un greu error" i alerta que el desmantellament de part del teixit industrial cultural o la retirada de les inversions per a la recerca i la creació artística "frenarà la competitivitat". Així, lamenten que qui acabarà pagant la tisorada i la crisi seran els artistes, els creadors, les companyies i els agents més febles i els nous emprenedors. "Augmentarà l’atur i la precarietat en el sector cultural. Es perdran oportunitats i la recuperació serà difícil i en alguns sectors irreversible", avisen.

Per saber-ne més:

La CUP presenta un plec d'al·legacions contra la Llei Òmnibus

Aturem les retallades 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid