Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes 2.000 persones es manifesten a Mataró per demanar que no es trinxi el Maresme

Més de 2.000 persones s'han manifestat aquest diumenge a Mataró per demanar que s'aturi el projecte de construcció de dos carrils laterals a l'autopista del Maresme. Aquesta ha estat una autèntica protesta popular, ja que ha rebut el suport de fins a 65 entitats que han marxat sota el lema "Que no ens trinxin la comarca".

La CUP de Mataró, una de les organitzacions adherides a la coordinadora Preservem el Maresme, s'ha manifestat per demanar un model de mobilitat que preservi el territori i enforteixi els serveis de transport públic col·lectiu.

21/11/2010 17:15 Territori

En aquest sentit, referma el seu rebuig a projectes com la Ronda Maresme i la Ronda Mataró, els laterals de la C-32 que preveu construir el Pla Territorial Metropolità de Mobilitat aprovat per la Generalitat. Durant la manifestació -que ha comptat amb una marxa i una tractorada i ha acabat a la plaça de l'Ajuntament amb actuacions musicals, bastoners i botifarrada- s'ha demanat preservar el medi ambient i millorar la mobilitat de la zona.

mataro1Segons explica la CUP de Mataró, el projecte d'ampliació de l'autopista comporta una destrucció de territori (espais agraris i naturals) i privilegia l’ús del transport privat (cotxes). En aquest sentit, s'hi oposen perquè "més carreteres no solucionaran els problemes de mobilitat de la comarca", perquè "no volem que es perpetuï el peatge privat a la C-32 en benefici de l’empresa Acesa-Abertis" i perquè en temps de crisi "és immoral que es regalin 120 milions d’euros a les constructores per fer una infraestructura innecessària". De la mateixa manera, ressalten que la decisió de construir els laterals s’ha pres sense consultar l'opinió de la ciutadania. 

La protesta ha començat aquest diumenge a les onze del matí quan més de cinquanta tractors han partit de la rotonda del monument de la Laia Arquera per donar el tret de sortida a la tractorada que acompanyava la manifestació en contra de la construcció dels carrils laterals de l'autopista, un projecte del Departament d'Obres Públiques que vol solucionar el problema de la gratuïtat dels peatges, que també es reclama des de la comarca, i el trànsit que transcorre per l'N-II, travessant pobles i ciutats.

Tanmateix, amb aquesta manifestació la coordinadora Preservem el Maresme ha demostrat que la societat civil està en contra d'aquest projecte i demana una solució de consens que no sigui agressiva amb el medi ambient, l'agricultura i la contaminació acústica.

mataro3D'aquesta manera, una cinquantena de pagesos han tret també el seu tractor -entre ells el regidor de la CUP, Xavi Safont-Tria- per sumar-se a la manifestació i demanar una altra solució que no afecti les finques agrícoles del costat de l'autopista. Des de la Porta Laietana, els tractors s'han desplaçat fins a la seu del Consell Comarcal, davant l'estació de la Renfe, on centenars de persones s'esperaven per sumar-se a la marxa.

Amb els tractors a davant i la capçalera de la manifestació tot darrere, els maresmencs assistents a la manifestació han pogut arribar a l'Ajuntament passant pel carrer Lepanto, el carrer Montserrat, la plaça de les Tereses i el carrer Sant Josep. Un cop a la plaça de darrere del consistori mataroní, la coordinadora ha agraït l'assistència a tots els ciutadans i el grup Ai, ai, ai ha ofert una actuació musical amb la rumba que els caracteritza i el tema "Tot això eren vinyes...". Una botifarrada popular i actuacions de bastoners i grallers han tancat aquesta manifestació reivindicativa, que s'ha viscut en un ambient totalment festiu.

Fotos: Juli Cuéllar

 

{youtube}mG7VD4SULkA{/youtube}
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid