Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assemblea oberta contra "el regal del solar" d'ús escolar a la Universidad Católica de Valencia

La Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar convoca una Assemblea Oberta a l’IES Campanar el dijous 14 d’abril a les 17.30h.

A finals de febrer, el ple de l’Ajuntament de València va acordar, amb els vots del PP, la requalificació d’un solar públic que estava destinat a ús escolar al barri de Campanar i que ara passarà a albergar un hospital i una facultat de medicina privats de la Universidad Católica de Valencia.

12/04/2011 11:59 Política

Segons la normativa vigent, el solar en qüestió és l’únic a Campanar que té prou superfície (13.000 m2) per posar-hi un institut. El solar es troba entre els carrers de Rafael Alberti, Serra Calderona, Metge Pediatre Jorge Comin i Pío Baroja.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar vol manifestar:

- La contínua deixadesa i manca d’interés de l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana, en mans del PP per construir, ampliar i millorar els col·legis i instituts públics a la nostra ciutat, i en aquest cas a Campanar, un barri que ha crescut molt els últims anys, així la seua necessitat de places escolars.

instituts concertats i privats al barri per cinc de públics). Un fet que- En concret, a Campanar l'Ajuntament i la Generalitat han promogut l'ensenyament concertat i privat davant del públic (set col·legis i contrasta amb la massificació (a Campanar desenes de xiquets estudien en barracons) i l'elevada demanda de places en centres públics que cada any es registra al barri.

- Els “regals” continus que fan les institucions governades pel PP, en aquest cas concret l’Ajuntament de València, cap a l’empresa privada Universidad Católica de Valencia, i que es manifesten en cessions de solars i altres avantatges econòmics i un suport incondicional, publicitat sense cap mena de vergonya.

- Mentre promouen i financen universitats privades al País Valencià, les universitats públiques valencianes resten des de fa anys amb grans deutes i manca de finançament.

- No hi ha cap necessitat, al barri de Campanar ni a la ciutat de València, de construir un altre hospital privat.

- L’atac per part del PP ha sigut doble: a l’educació i la sanitat pública. S'avança així en la progressiva precarització i privatització d'aquests serveis públics que són drets socials universals. Un procés que augmentarà les desigualtats socials.
 
Per aquests motius,  la Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar convoca una Assemblea Oberta a l’IES Campanar el dijous 14 d’abril a les 17.30h. L’objectiu principal d’aquesta assemblea és posar en comú les diferents lluites ja iniciades pels diferents col·lectius, així com decidir quines accions s’han de dur a terme en aquest procés. El termini de presentació d’al·legacions al projecte de requalificació acaba el 24 d’abril, així que cal posar-se les piles per decidir el futur del nostre ensenyament. 
 
La Plataforma per l’Ensenyament Públic de Campanar naix amb l’objectiu d’unificar i coordinar els esforços dels veïns i col·lectius del barri per a fer front a aquest greu atac a l’educació pública i de qualitat de Campanar. L’AMPA del Col·legi de Campanar, L'AMPA del Giner de los Rios, L'AMPA del Comunitat Valenciana, L'AMPA de l’IES Campanar, la Colla de Dimonis Els Socarrats de Campanar, Associació de Veïns de Campanar, Endavant (OSAN) i Escola Valenciana són alguns dels col·lectius que prenen part en aquesta lluita veïnal en defensa de la qualitat del nostre ensenyament.
 
Per saber-ne més:

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid