Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Anna Maria Guijarro, candidata de la CUP a Berga

annamariaguijarro
"La CUP ha demostrat que hi ha una altra manera de fer política: rigorosa, participativa, transparent i honesta"
 
Quina valoració feu de la gestió econòmica de l'actual equip de govern?
 
La valoració de la gestió econòmica de l'Ajuntament de Berga és una de les principals crítiques que tenim pel que fa al balanç d'aquesta legislatura, bàsicament per dos motius. El primer, perquè CiU ha perpetuat l'endeutament del consistori i, en segon lloc, perquè ha sigut incapaç de solucionar l'enorme deute que hi ha actualment amb els proveïdors.

20/05/2011 00:24 Entrevistes

 
En aquests quatre anys heu presentant més de 200 mocions, precs i preguntes i amb només dos representants heu aconseguit desplegar i aprovar moltes de les propostes del programa electoral. Us pensàveu que acabaria la legislatura amb un balanç tan positiu?

Era el que ens havíem compromès a fer. Era la nostra responsabilitat com a regidors i això és el què hem fet.  Ens presentem a les eleccions amb els deures fets i n'estem molt contents.
 
És el segon cop que la CUP es presenta a Berga, com creus que està responent la gent a aquesta iniciativa?

dscf4699Creiem que bé. La gent ha vist com treballem i que tenim un projecte complert de la ciutat. De fet, som l'única alternativa als models que plantegen tant CiU com el PSOE, models similars, continuistes, que ens han portat on som ara. El seu model no ha funcionat i cal tenir projectes i idees per posar els fonaments d'un canvi de model econòmic i social. 
 
Des de l'actual configuració del govern municipal, cap on va Berga?
 
Com a mínim cap a la perpetuació d'un model de ciutat que s'ha demostrat ineficaç i que no respon a les necessitats actuals de les classes populars. Cal donar un tomb a aquest model establert i projectar la ciutat a uns paràmetres econòmics cooperativistes, un urbanisme al servei de les persones i a un aprofundiment democràtic on les entitats i les persones puguin participar activament en aquelles decisions que ens afecten a tots i totes i decidir què necessitem i com volem viure.

Com s'ha desenvolupat la darrera legislatura?

De la legislatura en podem destacar coses positives i coses negatives. Com a positives, que s'han tirat endavant projectes importants per la ciutat com pot ser la nova escola de música i serveis bàsics com el bus urbà. També hem aconseguit que les famílies més necessitades puguin accedir a serveis bàsics com l'escola bressol i que l'Ajuntament de Berga es posicioni davant dels atacs al nostre país i a favor de les iniciatives que fan avançar cap el ple reconeixement del dret d'autodeterminació dels Països Catalans. Però per altra banda som molt crítics tant amb la gestió econòmica feta per l'equip de govern com per la manca de voluntat política per dur a terme acords de ple com pot ser que hi hagi un xarxa d'internet gratuïta o fer efectiu el recàrrec del 50% de l'IBI els pisos desocupats, entre d'altres.
  
L'entrada de la CUP al consistori ha trencat inèrcies immobilistes?

Sí. Fins ara l'oposició es basava en votar en contra a tot per inèrcia i amb l'entrada de la CUP s’ha demostrat que hi ha una altra manera de fer política: rigorosa, participativa, transparent i honesta. Aquesta ha sigut una de la principals aportacions que ha fet la CUP a Berga i hem demostrat, com vam dir fa quatre anys, que es pot canviar la política municipal.
 
Quines problemàtiques haurà d'afrontar el nou govern municipal que sorgeixi de les eleccions?

dsc_1210El tema econòmic serà la principal problemàtica que marcarà la propera legislatura, sense cap mena de dubte. Aquí hi ha diferents qüestions: el deute de l'Ajuntament, liquidar definitivament el deute amb els proveïdors, quins han de ser els motors econòmics de la comarca... També hi ha altres temes pendents, com ara l’energia renovable i les infraestructures i serveis que són indispensables.

En què incidiu durant la campanya?

Les principals prioritats que es marca la CUP per la propera legislatura són solucionar el deute econòmic i la problemàtica amb els proveïdors i paral·lament s'han de buscar nous motors econòmics de la comarca com poden ser les energies renovables o la industria agroalimentària. També apostem per tenir una amplia oferta de formació professional relacionada amb les necessitats de la comarca. A la vegada, reivindiquem totes les infraestructures i serveis que ens són necessaris com és el nou institut, l'estació d'autobusos o la integració tarifària. 

Com afronta la CUP la campanya?

Amb idees i amb empenta per continuar avançant cap un canvi de model social i econòmic perquè Berga sigui una ciutat educadora: ampliant la formació professional i reivindicant les infraestructures que ens són necessàries. Una ciutat ecològica, apostant per les energies renovables, reduint residus i millorant la mobilitat. Una ciutat cohesionada, tot plantejant una borsa de serveis i ajudes a la comunitat pel col·lectiu de persones que reben ajuts. Una ciutat justa, incorporant el criteri de renda com a premissa bàsica en les bonificacions fiscals. I una ciutat viva i participativa, enfortint el teixit associatiu i obrint l'ajuntament a les entitats i als ciutadans de Berga. 
 
http://berga.cup.cat/sites/berga.cup.cat/files/pre2.jpg


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid