Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més d’un centenar de personalitats convoquen una Conferència Nacional per l’Estat Propi

Aquest dimarts, 12 d’abril ha tingut lloc a Barcelona l’anunci públic de la Conferència Nacional per l’Estat propi, conferència que s’ha convocat per al darrer dissabte dia 30 d’aquest mes.

 

Al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) s’han aplegat més de 120 personalitats d’orígens socials i polítics ben diversos vinculats al sobiranisme i l’independentisme (relació signants). L’acte ha estat presentat per l’actor Quim Masferrer i l’actriu Mont Plans. La Conferència Nacional per un Estat Propi té per objecte impulsar al llarg del 2011 una Assemblea Nacional Catalana i ja compta amb 1.500 inscrits.

12/04/2011 16:36 Política

 

Es tracta d’un projecte d’unitat de l’independentisme que s’ha anat forjant al llarg dels darrers mesos on han confluït persones de diferents tendències, seguint pel que fa al seu caràcter ampli i participatiu, l’experiència de les Consultes sobre la Independència, acabades, com sabem, el passat 10 d’abril.

 D’acord amb els documents que es poden consultar al web www.assemblea.cat (declaració de principis i full de ruta) l’objectiu és la construcció d’una Assemblea Nacional Catalana a finals d’aquest any que té com a funció la conquesta d’una majoria social favorable a la independència. Aquesta assemblea (així com el moviment que la impulsa) es basa en una militància de tipus individual. No es proposa d’intervenir en convocatòries electorals i en la seva organització es postula com a independent dels partits polítics, els quals hi poden manifestar únicament la seva adhesió.

 Una anàlisi objectiva d’aquesta proposta permet de manifestar, sense tenir per ara dades del seu posicionament real, dues qüestions generals:

 En primer lloc, la necessitat d’una plataforma d’aquest tipus, que pugui impulsar les mobilitzacions favorables a la independència sense les coaccions i limitacions del marc institucional.

 En segon lloc, la dificultat del procés, per tal com sabem que si bé és possible de mantenir una independència formal dels partits parlamentaris actuals, no és tan segur que, com qualsevol instància unitària, estigui exempta de la influència ideològica dels sectors socials i polítics dominants (com sembla que s’intueixi en alguns tics que s’han mostrat favorables a un europeisme suspecte). O del risc de capitalització del procés que determinats sectors es vegin temptats en un moment o altre.

 Tot i així, segons els impulsors de la Conferència, el context és favorable i només si el desplegament del projecte al llarg d’aquest any 2011 té lloc d’una manera àmplia i participativa aquest projecte podrà esdevenir un instrument vàlid de mobilització. Signants de la crida avui presentada, creuen que només aplegant les lluites del territori i treballant entre els àmbits socials i cívics, a través de les assemblees territorials, podrà convertir-se aquesta proposta en l’òrgan ampli de mobilització que permeti preparar la ruptura democràtica per la independència.

 

Per saber-ne més:

Culminat el procés de consultes locals, es presenta el Moviment per la Independència
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid