Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Col.lectius de nouvinguts fan una crida a votar demà a la consulta sobre la independència

Diversos col.lectius d'immigrant reclamen per a demà el vot dels nouvinguts a la consulta sobre la independència que es celebrarà demà a Barcelona. Els representants d'aquestes entitats han animat els seus compatriotes a la participació. Associacions d'immigrants pakistanesos, llatinoamericans o magribins donen suport a la consulta com un exercici de democràcia en què es reconeixen els drets i els interessos dels nous catalans, nouvinguts de diferents indrets del Món.
 
Molts d'aquests immigrants votaran per primera vegada a Catalunya. Un dret inexistent per las nouvinguts extracomunitaris, per als quals la legislació espanyola limita el dret a la participació o l'elecció de representants polítics. 

09/04/2011 19:43 Política
 
Javed Ilyes, president de l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, ha recordat que "s'ha de votar que sí a la pròxima consulta sobre la independència que es farà a Barcelona.  Ilyes ha previst que hi haurà força participació de nouvinguts a la consulta. Ells viuen aquí i se senten catalans,  i que p"articiparem en qualsevol acció que serveixi per millorar la Catalunya." Javed Ilyes pensa en aquesta via com a una solució per a poder sortir abans de la crisi, i també per fer reduir les taxes de l'atur actuals. A més, "la cultura i les costums catalanes són diferents a les de la resta d'Espanya, i el problema ve quan els dos van junts". "Hi ha molta gent que lluita per canviar aquesta situació, nosaltres també perquè som catalans". Respecte al resultat, pensa que si surt el sí això significarà un primer pas cap a la independència, i que ajudaria a fer més fort aquest moviment.

D'una altra banda,  Mohammed Ikbal, president de l'Associació "Centre Islàmic Camí per la Pau" ha exposat que que des del centre musulmà s'ha animat els membres a participar demanant-los "que no es quedin a casa". També ha s'ha referit al fet els cartells i pamflets informatius que animaven a la consulta estaven escrits en llengua urdú, fet que animarà a votar aquests nouvinguts.

Així i tot, en el criteri d'Ikbal la situació actual és que és pràcticament impossible que Espanya deixi que Catalunya sigui lliure, pel fet que podria crear un precedent. "Si això passa aquí, demà pot passar a França i demà passat potser a un altre lloc". encara que creu que si surt el sí, aquest resultat "tindrà legitimitat, perquè serà el que hauran decidit".


El president de la Federación de Entidades Latinoamericanas de Cataluña (Fedelatina), Javier Garcia,  també s'ha expressat favorable a l'exercici de les consultes, i ha explicat que des de la seva associació s'ha pres "una decisió molt democràtica, que és impulsar la participació". Des del col·lectiu s'ha animat als membres a exercir el seu dret a vot, com "en cada oportunitat de participació democràtica que es presenta". Tot subrallant que  des de l'associació no poden dir què han de votar, ha deixat clar que els ha animat a  participació en aquesta consulta democràtica: "l'important és que la gent pugui decidir i dir la seva".
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid