Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Personalitats catalanes reclamen un marc de "normalitat democràtica" al País Basc

 Prop de 200 personalitats catalanes de diferents àmbits han subscrit la "Declaració per la Pau i la Democràcia", amb la voluntat de poder contribuir des de Catalunya "a la consolidació d'un procés que vivim amb esperança."

Els signants de la "Declaració per la Pau i la Democràcia" consideren que en l'actual situació de "desaparició efectiva de la violència"és el moment de posar sobre la taula "el restabliment de la normalitat democràtica i del respecte als principis universals de els drets humans al País Basc.

30/03/2011 16:14 Internacional

En la seva opinió, Catalunya "no pot quedar al marge dels esforços imprescindibles perquè tots els pobles puguin defensar la totalitat dels seus drets i llibertats democràtiques sense restriccions en el marc de la Unió Europea ".

Consideren "inacceptable" l '"ús polític de la justícia per limitar drets constitucionals elementals", i critiquen que "en la mesura que l'Estat espanyol mantingui la seva posició immobilista en el conflicte basc, es farà cada vegada més evident la seva obstinada negativa a acceptar el dret a decidir sobre el seu futur ".

Per això, reclamen a l'Estat espanyol "la restauració de la normalitat democràtica" a Euskal Herria, amb el "restabliment dels drets d'expressió, de manifestació i de participació política", així com la "adopció de mesures de normalització jurídica en l'àmbit policial i penitenciari ".

El manifest s'ha presentat aquest migdia a la seu del Col.legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona. Entre els seus promotors es troben el periodista Antoni Batista, l'economista Arcadi Oliveres, el jurista August Gil Matamala, l'advocada Gemma Calvet, l'expresident d'Òmnium Cultural Jordi Porta, l'ex vicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod Rovira, l'advocada Roser Ràfols, Gabriela Serra, integrant del moviment pacifista, i Jordi Muñoz, del moviment antimilitarista.

FONT: www.gara.net

 

Per saber-ne més:

 
Detinguts al País Basc: nous indicis de tortura
 
 

Milers de persones es manifesten a Bilbo per demanar la legalització de Sortu 

El 48% de les lectores creu que Sortu aconseguirà presentar-se 

El Grup Internacional de Contacte lluitarà per la legalització de Sortu 

Setmana de solidaritat internacional amb el País Basc 

Interior atura la inscripció de Sortu 

Sortu comença a treballar 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid