Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 32.000 aturats a Catalunya Nord

Amb 20.000 aturats el febrer de 2009 i 30.000 el gener de 2010,  l'augment del 2011 no ha estat  tant elevat, però s'ha superat el nombre de 32.000.
 
La salut econòmica de la Catalunya del nord, segons el criteri de l'activitat del mercat de treball, no ha millorat gens en els últims mesos. Si bé el territori va passar per damunt del llindar dels 30.000 desocupats al gener de 2010, s'ha aconseguit un nou nivell, amb 32.645 persones sense feina el gener de 2011.

27/03/2011 03:49 Laboral
Malgrat el retard en la presentació d'aqueixes dades, els serveis de Pôle emploi confirmen el creixement del nombre de sol·licitants de feina, incloent totes les categories.
 
Després d'assolir el llindar de 20.000 el febrer de 2009, en un silenci ensordidor, la disminució del nombre d'actius s'ha de contextualitzar en el paisatge de la població de la Catalunya del nord, que arriba a gairebé 470.000 habitants, segons l'INSEE.
 
De fet, tot plegat configura una societat amb gran tendència residencial gran, alimentada per les aportacions demogràfiques de jubilats. L'alineació de les xifres de les últimes dècades aclareix aquest moviment durador, en el qual la taxa d'atur sols varia en la intensitat del seu ascens, de vegades brutal, especialment al moment de l'arribada de la crisi actual, i de vegades regular, amb un 2,5% entre els mesos de desembre i gener passats.
 
A aquestes corbes se suma la trista subtilesa dels aturats "amb dret pagable a la Renda de Solidaritat Activa (RSA)", segons Pôle Emploi. A més, les dones confirmen la plena normalització de llur presència en el mercat de treball, ja que generen xifres inferiors a les que afecten els homes en els fitxers de desocupats.
 
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid