Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana que es netegin els carrers de Girona de vestigis franquistes

La CUP de Girona, que compta amb el suport de Reagrupament, considera necessari que la Comissió de Nomenclàtor de l'Ajuntament revisi i adapti el nom d'alguns carrers de la ciutat a la llengua i a un marc de referència català.

La candidatura proposa acabar la feina de normalització lingüística i toponímica que va iniciar el consistori a finals de la dècada dels 70. La proposta passa per catalanitzar aquelles plaques de carrer que avui en dia encara estan escrites en castellà, com ara la del carrer Orient o bé la del carrer Porvenir.

16/03/2011 18:00 Drets i Llibertats

Així mateix, demanen el canvi d'aquells noms que fan referència explícita a la dominiació espanyola a Catalunya (Plaça Constitució, Plaça Espanya, Avinguda de la Hispanitat...). En aquest sentit, Carles Bonaventura, portaveu de Reagrupament i tercer a la llista de la CUP, ha explicat que "quan les institucions espanyoles s'estan mostrant més bel·ligerants contra el poble català, calen respostes, també simbòliques, dels ajuntaments catalans per demostrar les nostres conviccions democràtiques". Bonaventura creu que "trenta-sis anys després de la mort del dictador, i en l'actual estat d'efervescència nacional és el moment adient perquè el consistori gironí faci definitivament el pas endavant que la ciutadania li reclama i arregli aquesta anomalia històrica".

Per altra banda, i seguint les recomanacions de l'informe elaborat pel Memorial Democràtic l'any 2010, els independentistes reclamen una política activa per retirar totes les plaques amb el jou i les fletxes que encara hi ha en molts antics habitatges de la ciutat promoguts pel Ministerio de la Vivienda franquista. En paraules de Carles Bonaventura, més enllà d'aspectes puntuals, "el que reclamem és que el tripartit municipal aposti per fer un pas endavant i convertir Girona en una ciutat exemplar en el camp de la normalització lingüística i toponímica tenint com a marc referncial els Països Catalans".

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid