Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una mobilització a Castelló de la Plana eclipsa un acte d'España2000

Aquest dissabte la ciutat de Castelló ha viscut dues manifestacions confrontades: la del partit ultradretà España2000, que havia convocat una concentració amb el lema "falta trabajo, sobra corrupción", amb uns pocs assistents,  i una convocatòria de resposta que ha aconseguit reunir un nombrós grup de manifestants amb estelades i banderoles antifeixistes.

La policia va realitzar un cordó per separar ambdós grups i la protesta va acabar sense cap incident, però amb crits i insults entre els dos blocs. Entre el petit grup de manifestants ultres es va proferir eslògans xenòfobs.

14/03/2011 21:24 Política

Els assistents al grup xenòfob i espanyolista van realitzar consignes com "Arriba España!", "Guarros no" i va amenaçar alguns dels participants al crit de "Ya iremos a buscarte, tranquilo". Alguns dels ultres alçaren el braç fent el salut nazi.

El bloc antifeixista, en què predominaven les estelades, van respondre la provocació amb tranquil.litat evidenciant el caràcter minoritari i violent del grup espanyolista, i va eclipsar la protesta ultra amb crits i pancartes, una d'elles ben gran que va ser despenjada d'un edifici proper amb el lema "Contra la crisi i la corrupció, el vostre racisme no és la solució".

El lema més cridat entre els manifestants antifeixistes va ser el de "Guillem Agulló: ni oblit ni perdó!", en record del jove Maulet assasssinat el 1992 per part d'un grup neonazi.

La policia va separar ambdós grups i la protesta acabà sense cap incident. Reproduïm els vídeos d'ambdues parts.

{youtube}F6tLvQdz734&feature{/youtube}

{youtube}aTo28XS07ec&feature{/youtube}

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid