Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sortu comença a treballar

Després que ahir vuit representants de la nova formació abertzale formalitzessin la inscripció al ministeri de l'Interior espanyol enmig d'una gran expectació mediàtica, ara Sortu ja pot començar a treballar mentre espera ser declarada legal.

Ahir van registrar els estatuts de Sortu al costat d'un dirigent del Sinn Féin i d'una associació de lletrats demòcrates europeus. A partir d'ara, el Ministeri de l'Interior haurà de deliberar si vol legalitzar o no la formació, que compleix escrupulosament amb la Llei de Partits. Estatuts de Sortu

10/02/2011 13:57 Internacional

elmundoEl govern espanyol ja ha demanat a la Fiscalia que impugni els estatuts -amb 20 dies màxim- i que sigui el Tribunal Suprem qui decideixi.

Però Sortu ja posa fil a l'agulla i començarà a treballar en el procés de desenvolupament de les estructures i de confecció del programa electoral. De fet, de la nova formació en destaca el procés d'elaboració del programa. L'esquerra abertzale repartirà un milió d'enquestes per totes les llars d'Euskal Herria i amb els resultats que en surtin es redactarà el programa electoral.

El PP no condemna el franquisme

Amb motiu de la sortida en escena del nou projecte de l'esquerra abertzale els sectors mediàtics espanyolistes han tornat a insistir que Sortu no condemna ETA i no en demana la dissolució, malgrat que Sortu reitera que rebutja la violència i que desitja la desaparició de qualsevol tipus de violència per a Euskal Herria. Amb tot, han ressorgit aquells que demanen als independentistes que condemnin la violència quan ells no han condemnat mai una dictadura de 40 anys de durada i les morts i repressió que aquesta ha provocat.

{youtube}m0OILY_vLs4{/youtube}

Per saber-ne més:

Sortu, el nou partit de l'esquerra abertzale

Euskal Herria viu amb esperança la presentació del nou partit abertzale

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid