Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es manifesten a Bilbo per demanar la legalització de Sortu

Milers de persones van recórrer ahir els carrers de Bilbo per exigir la legalització de la formació de l'esquerra abertzale Sortu. La marxa va sortir a dos quarts de sis de Casilla Emparantza sota el lema "Bakerantz, legalizazioa". 

Tot i la puntualitat amb què va començar la manifestació, va marxar molt lentament atesa la massificació de gent. A més, hi havia diverses delegacions internacionalistes i persones molt conegudes a Euskal Herria per la seva sensibilitat comunista i revolucionària.

20/02/2011 17:09 Internacional

Quan la capçalera de la manifestació va arribar a Zabalburu, a La Casilla encara hi havia milers de persones que no havien iniciat el recorregut. Ezker Abertzalea, EA, AB, Aralar, EB i Alternatiba van participar a la mobilització amb una àmplia representació. El PNB també hi va assistir a través dels parlamentaris Iñigo Iturrate i Mikel Martínez. Precisament el partit regionalista, fidel a la seva trajectòria, va acudir d'una banda a la manifestació amb una representació de segona fila i de l'altra segueixen parlant d'electoralisme quan del que es tracta és que a Euskal Herria hi pugui haver ja democràcia amb majúscules.

Per saber-ne més:

El 48% de les lectores creu que Sortu aconseguirà presentar-se 

El Grup Internacional de Contacte lluitarà per la legalització de Sortu 

Setmana de solidaritat internacional amb el País Basc 

Interior atura la inscripció de Sortu 

Sortu comença a treballar 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid