Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les denúncies de la CUP es compleixen i Celrà es queda sense serveis socials

El Consorci de Benestar Social ha decidit retirar la prestació de serveis socials a Celrà perquè l'Ajuntament no pot efectuar els pagaments. És una situació que la CUP de Celrà ja fa temps que denuncia i que ara ha esclatat. Aquest dimarts l'Ajuntament debatrà en ple aquesta problemàtica.

La formació va denunciar l'augment "desproporcionat" del preu de la prestació dels serveis socials alhora que advertia que la posició de l'equip de govern en negar-se a abonar al Consorci l'import corresponent al 2010 i no consignar l'import del 2011 al pressupost, suposava un risc molt elevat ja que podia acabar comportant la pèrdua total o parcial del servei.

07/02/2011 16:58 Política

Al ple de desembre la CUP va presentar una moció que proposava que s'iniciés una demanda conjunta amb tots els municipis afectats per exigir canvis legislatius i corregir el preu dels serveis socials. La formació, però, va acceptar la proposta de l'Entesa de posposar la moció fins al següent ple per tal de trobar punts d'acord i consensuar una proposta conjunta. Malgrat tot, no s'ha arribat a temps i les amenaces s'han fet realitat. Les dependències que fins ara utilitzaven els professionals del serveis socials al poble estan tancades i se'ls obliga a desplaçar-se fins a la seu del Consell Comarcal a Girona.

La CUP alerta de la gravetat de la situació i assegura que l'Ajuntament no ha ni informat de la situació i que ha contractat un treballador social. D'aquesta manera, la formació es pregunta si és que l'Ajuntament està iniciant un procés per assumir directament la gestió dels serveis socials del municipi. Si és així, assenyala la CUP, el consistori haurà d'exercir totes les competències que li pertoquen sense rebre cap subvenció del Departament de Benestar i Família, fet que suposarà un import d'uns 120.000 euros l'any, més del doble del deute actual amb el Consorci.

De la seva banda, denuncia que "l'actuació irreflexiva de l'equip de govern ha acabat perjudicant seriosament la nostra població més vulnerable" i que hi ha gent gran amb necessitat d'ajuda domiciliària, famílies en situació socioeconòmica precària, persones dependents, víctimes de violència domèstica, menors en situació de risc... D'aquesta manera, la CUP continua defensant la necessitat de pagar els imports pendents, alhora que aposta per promoure un front comú entre tots els municipis afectats i reclamar a la Generalitat que els ajuntaments no hagin d'assumir una despesa extra que els fa encara més precaris.

Per saber-ne més:

La CUP de Celrà denuncia l'increment desproporcionat de la despesa en serveis socials 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid