Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Esquerra Independentista convoca mobilitzacions a València en contra de les retallades

Després de la vaga general principatina del passat 27 de gener i la jornada nacional de lluita que va tenir lloc durant tota la darrera setmana de gener, diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista han decidit convocar mobilitzacions contra les retallades que tindran lloc a València.

En aquest sentit, aquest dijous a la tarda es realitzarà una cercavila informativa a Benimaclet mentre que dissabte es realitzarà una cadena humana contra la retallades socials a la tresoreria de la Seguretat Social i a la seu del Banc d'Espanya; ambdues a València.

08/02/2011 22:08 Laboral

cartell_pensions_beni-1De la seva banda, el Centre Social Terra de Benimaclet i l'assemblea de Maulets de l'Horta realitzarà una acció-sorpresa el proper dimecres 9 de febrer al matí a la Delegació Provincial de la Seguretat Social de València. Amb el suport de la Coordinadora de L'Horta contra la Crisi i la Plataforma pels Drets Socials de València, l'acció pretén denunciar les retallades socials i la recentment aprovada reforma de les pensions.

Dijous 10 de febrer: Cercavila informatiu en defensa de les pensions públiques. 18.30 Plaça de Benimaclet.

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista Coordinadora Obrera Sindical (COS), Endavant-OSAN, Maulets de l'Horta i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) són les convocants de la Cercavila informativa en defensa de les pensions públiques que tindrà lloc el proper dijous 10 de Febrer a les 18:30 hores a la Plaça de Benimaclet (Horta). La marxa transcorrerà pels carrers del barri amb l'objectiu d'informar a veïnes, veïns i comerços locals de les retallades en drets socials i laborals que suposa el pacte signat entre Govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT. 

Dissabte 12 de febrer: Cadena Humana contra les retallades socials i laborals, pel dret a una pensió pública. 18.30 hores.

Punt de concentració A: Banc d’ Espanya al carrer Les Barques 6

Punt de concentració B: Tresoreria de la Seguretat Social al carrer Colón 2

Convoca la Plataforma pels drets socials.

Manifest

NO A LA RETALLADA DE LES PENSIONS

Ja n'hi ha prou, les nostres vides no són un negoci

cartell_web_21A les darreres setmanes, el govern de Madrid, la patronal i els anomenats sindicats majoritaris, han arribat a un acord en matèria de pensions, que ens han venut com a; magnífic pacte social.

Aquest pacte però, suposa un greu atac contra els drets dels treballadors i les treballadores; precaris, aturats, joves, estudiants, immigrants.. A tots nosaltres ens van a fer pagar molt car, la crisi que ells han provocat. Ara és el torn de les retallades als nostres drets de jubilació i al sistema públic de pensions, on ja abans, teniem retribucions insuficients i tardanes, després d'una vida de treball i cotització.

Vos fem coneixedors, d'alguns dels punts claus que s'han aprovat, amb el vist i plau dels que diuen representar-nos i per a goig dels que ens volen dòcils i submisos;

- Retrassar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys. Retrassar la jubilació anticipada dels 61 als 63 anys.
- Augmentar des d'ara mateix el periode mínim de cotització per a cobrar una pensió des dels 15 fins al 20 anys; i progressivament incrementar-ho fins els 25 anys.
- Incrementar de 35 a 37 anys el nombre d'anys treballats per jubilar-se amb la pensió màxima. Només es permet la jubilació màxima als 65 si s'ha cotitzat durant 38 anys i mig. Si no s'arribara a eixa cotització es descomptaran diners de la pensió.
- Endurir les condicions per accedir a la jubilació parcial.
- Retallar la renda mitjana de pensió augmentant progressivament el període de còmput que passa dels 15 anys als 25 anys.
- Fer més difícil l'accés a les pensions d'orfandat o viduïtat, i reduir la quantia d'esta prestació.

En definitiva esta reforma es fa amb la intenció de reduir la despesa pública de les pensions i retrassar la jubilació de les treballadores i treballadors. La reforma, que ens obligarà a seguir treballant fins a una edat ben avançada, reduint el periode en el que podrem gaudir de la nostra jubilació, també produirà;

- Un augment de la desocupació especialment entre les persones joves, ja que si la gent gran no es jubila les persones joves no podrem ocupar els seus llocs de treball.

- Una disminució general dels salaris i un empitjorament de les condicions de treball, ja que si n'hi ha menys treball perquè la gent gran no es jubila, les treballadores i treballadors finalment ens vorem abocats a acceptar llocs de treball amb salaris i contractes molt pitjors als actuals.

- Amb l'augment dels anys mínims de cotització, també es posa seriosament en perill el mateix accés dels i les persones joves, les dones i les persones immigrants a les pensions ja que, amb els cada vegada més abundants contractes precaris, temporals i en negre, la cotització efectiva es redueix. Així, la tendència que marca la reforma seria a perdre el dret a les pensions públiques, i per tant a privatitzar el sistema de pensions (fomentant plans de pensions privats, etc).

- El desmantellament de les pensions públiques implicarà una promoció d'altres fons, a benefici del capital privat, plans de pensions privats, que no tots podrem pagar.

Bancs i empreses, s'aprofitaran de la necessitat de garantir la nostra vellesa per a enriquir-se.

La reforma de les pensions no suposa per tant una reforma puntual i necessària del govern de Madrid, sinó un nou pas en la seua línia d'atacs constants als serveis públics i de retallades dels drets socials mentre afavorixen i subvencionen a la banca i a les grans empreses.

Hem d'advertir contra la temptació conservadora d'estimular el racisme i l'exclusió. Això té un doble objectiu: generar conflictes entre la població treballadora i facilitar així la imposició de la injustícia social que suposen estes reformes promogudes per l'executiu espanyol i els governs autònoms

L'única manera de frenar estes agressions del govern és plantar-los cara. Hem d'organitzar-nos, hem de donar-li resposta a tot això. Podem fer-li front al govern i a la seua política d'atacs i retallades. La nostra millor arma és i serà la vaga general, i per això és necessària la seua convocatòria.

Tombem la reforma de les pensions!

Eixim al carrer i diem NO!

Per saber-ne més:

Els Països Catalans en lluita contra les retallades

Totes les notícies sobre la vaga i la jornada de lluita

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid