Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Calvià persegueix les entitats que defensen el català

La Plataforma Calvià per la Llengua i l’Obra Cultural Balear denuncien la negativa de l’ajuntament de Calvià (Mallorca) a cedir gratuïtament el teatre de Sa Societat per fer una assemblea de socis prevista inicialment el proper 19 de març.

En el decurs d’aquesta assemblea s’havia de debatre la constitució de la delegació local de l’OCB, integrada pels socis que té l’entitat al municipi, i també el contingut dels actes de la campanya Mallorca m’agrada.(video campanya)


22/02/2011 19:05 Drets i Llibertats

 

El passat dia 8 de febrer, la Plataforma Calvià per la Llengua, entitat legalment constituïda, va sol·licitar oficialment de poder utilitzar el teatre per fer dita assemblea de socis. La resposta de l’Ajuntament ha estat negar la cessió gratuïta, obstruint l'assemblea i posterior acte.

Totes dues entitats denuncien “la vergonya pública que representa el fet que entitats locals no puguin utilitzar espais municipals”, en aquest cas el teatre de Sa Societat, pagats amb els diners de tots els contribuents. I aquesta no ha estat una excepció. El portaveu de la Plataforma Calvià per la Llengua, Jaume Vicens, recorda i denuncia que a l'octubre del 2008, per exemple, Carlos Delgado, alcalde de Calvià pel Partit Popular (PP), va cedir la sala de plens de l’Ajuntament a un grupuscle secessionista perquè li retés un homenatge de reconeixement a la seva persona. Casualment, des de fa tres anys i mig l'assessor de l'alcalde de Calvià és Jorge Campos, president d'un dels grupuscles anticatalanistes a l'illa com és l'anomenat Círculo Balear. En aquest sentit l'ajuntament de Calvià d'ençà que el PP detenta l'alcaldia (2003) s'ha convertit en habitual la presència social, mediàtica i política de tota mena de grupuscles ultres i d' entitats contràries a la llengua catalana, com el Círculo Balear, que fan i desfan com si de casa seva es tractés. Mentre, el mateix consistori qüestiona obertament i sense cap mirament el dret a reunir-se a l'Obra Cultural o la mateixa Plataforma.

Per totes dues entitats això representa un clar “abús antidemocràtic de poder, el de fer parts i quarts en la cessió i administració de recursos municipals, més propi de cacics corruptes decimonònics que de polítics del segle XXI” que haurien d’estar al servei dels interessos generals de la ciutadania. Carlos Delgado deixarà l'alcaldia quan s'esgoti aquesta legislatura. El substituïrà com a candidat a l'alcaldia Manuel Onieva, president local del partit espanyolista i conservador, i considerat la mà dreta de Delgado.

L’OCB i la Plataforma han volgut donar a conèixer a l’opinió pública que continuaran fent feina a favor del català a Calvià malgrat els intents “de polítics extremistes com el mateix Carlos Delgado, home de la màxima de José Ramon Bauzá”, d’interrompre aquesta tasca. “La censura política no aturarà les aspiracions de normalitat lingüística i cultural a les quals té dret el poble de les illes Balears”.

Foto: Carlos Delgado, alcalde de Calvià (PP) des de l'any 2003.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid