Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Grup Internacional de Contacte lluitarà per la legalització de Sortu

El Grup Internacional de Contacte (GIC), format per observadors internacionals, va arribar ahir a Euskal Herria per tal d'agilitzar la construcció del nou escenari polític basc i del procés de pau.
 
Avui ja ha donat alguns detalls de la seva missió i calendari d'acció. En concret, ha anunciat que treballarà per "promoure, facilitar i fer possible" la legalització de Sortu i generar "mesures de confiança" per "enriquir el diàleg" de la societat basca.

15/02/2011 16:34 Internacional

 

El GIC el formen experts en drets humans i resolució de conflictes com Pierre Hazan, Nuala O'Loan i Raymond Kendall responent a la crida de l'advocat sud-africà i expert en resolució de conflictes Brian Currin, que supervisarà tot el procés.

Ahir van arribar a Bilbo i aquest dimarts han ofert una roda de premsa per donar detalls del seu fll de ruta, que, tal com ha difós el diari Gara, preveu "fer el que poguem" per per possible la legalització de Sortu. Així mateix, intentaran que es creïn "mesurs de confiança" com ara "revisar el funcionament de la llei antiterrorista actual en la nova realitat política" i promoure "una cultura de tolerància política i participació democràtica". A més, han presentat una pàgina web que el GIC ha posat en marxa per penjar els acords i documents que vagin elaborant.

Una altra mesura de confiança seria "adaptar la política penitenciària a la nova i transformada situació política". Per això, proposen "normalitzar les mesures penitenciàries" amb el trasllat dels presos "més a prop de les seves famílies" i la posada en llibertat dels que estan malalts.

Els integrants del GIC han expressat la seva disposició assistir a una situació "de transparència i inclusió política que estigui basada en mitjans exclusivament democràtics, en total absència de violència o amenaça del seu ús de qualsevol procedència". En aquest sentit, han destacat que l'absència de violència "és crucial" per al desenvolupament i "èxit de qualsevol procés de pau".

{youtube}UrAuNj6rasQ{/youtube}

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid