Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CCOO i UGT pacten les pensions amb el govern espanyol el dia de la vaga general

Després de dies de negociacions entre els sindicats subvencionats CCOO i UGT i el govern espanyol per tal d'arribar al "pacte social" que deixi via lliure al govern per aplicar les seves reformes sense que els sindicats majoritaris s'hi oposin, el pacte s'ha formalitzat aquest dijous, dia de la vaga general convocada pels sindicats combatius.

L'executiu de José Luis Rodíguez Zapatero i els màxims sindicats espanyols haurien arribat aquesta matinada a un principi d'acord que confirma l'edat de jubilació fins als 67 anys. Només aquells treballadors que hagin cotitzat durant 38,5 anys podran jubilar-se als 65, un període que ha anat creixent de renúncia en renúncia d'ençà de la transició espanyola.

27/01/2011 13:35 Laboral

estafadorsLa principal excusa que feien servir CCOO i UGT per tal de justificar la no convocatòria d'una nova vaga general era que prioritzaven la negociació i que encara hi havia temps per arribar al pacte abans que el 28 de gener s'aprovi la reforma de les pensions al Congrés dels Diputats. Doncs bé, el pacte ha arribat casualment el mateix dia de la vaga general convocada pels sindicats combatius. Però tants dies de negociació no han servit de gaire, ja que els sindicats han beneït les rebaixes socials proposades pel govern espanyol i únicament han reclamat mig anys menys de cotització per jubilar-se als 65. 

Així, mentre el govern volia marcar el topall en els 39 anys, els sindicats demanaven rebaixar la xifra fins als 38. Finalment s'ha quedat en 38,5. Aquesta és la millora aconseguida pels sindicats i amb la qual estafen la classe treballadora per no convocar vaga general.

El principi d'acord recull també que les persones que es jubilin als 67 havent cotitzat durant 37 anys podran cobrar el 100% de la pensió. En principi, el text s'ha de presentar aquest dijous i el tercer element de l'equació, els empresaris, estarien també d'acord amb aquesta reforma, que s'hauria d'aprovar aquest divendres com a projecte de llei de pensions. Malgrat que CCOO i UGT ho presentin com una victòria per tal d'enganyar els treballadors, el cert és que es tracta d'una retallada històrica mai patida fins ara, d'un empitjorament qualitatiu, i que els sindicats volen fer legal deixant via lliure a les mesures neoliberals que aguditzen l'explotació obrera.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid