Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No són només els controladors, la resta de treballadors d'Aena també farà vaga, i per Nadal

El temut col·lectiu de controladors aeris, els privilegiats, no són els únics que es queixen dels condicions laborals a què els sotmet el govern espanyol i Aena, organisme hereu del franquisme.

Cal no oblidar que són tots els col·lectius de treballadors dels diversos serveis que presta Aena els que estan en lluita per dignificar les seves condicions, i és per això que ells que poden anuncien aturades per Nadal. Els controladors en canvi, si volen fer vaga l'han de fer encoberta per evitar els abusius serveis mínims.

10/12/2010 04:01 Laboral

D'aquesta manera, ara és el torn dels treballadors de terra d'Aena, que ja han amenaçat amb la possibilitat de convocar aturades per Nadal i crear problemes als aeroports de l'Estat si el govern espanyol manté el decret de privatització de l'ens públic.

La Coordinadora Sindical Estatal d'Aena (engloba CCOO, UGT i USO) va fer públic un comunicat aquest dijous en què fa una crida a la "mobilització permanent" dels treballadors de tots els aeroports de l'Estat, torres, centres de control i Serveis Centrals, i afirma que si Foment no obre de manera "immediata" una taula de negociació per abordar les reivindicacions sindicals pot ser que hi hagi aturades en els pròxims dies.

Els treballadors d'Aena consideren que la proposta de l'executiu espanyol per a la privatització del 49% de l'ens públic posa en perill milers de llocs de treball i que no compleix amb les premisses mínimes que els tres sindicats han plantejat com a imprescindibles per garantir un servei públic eficient, l'ocupació i les condicions laborals dels treballadors de l'ens públic. A més, afirma que l'únic objectiu de la privatització és "fer caixa a costa de la qualitat i seguretat d'un servei públic essencial" que no només posa en perill els treballadors, sinó que perjudica seriosament els interessos dels usuaris, tal com s'ha posat de manifest durant el pont de la Puríssima.

La militarització aconsegueix el que vol: atemorir

Amb tot, el que hauria de ser una revolta sindical d'ençà de l'anunci de privatització d'Aena ha acabat amb poc més que simples anuncis d'aturades. I és que el govern espanyol ha aconseguit atemorir els sindicats amb la militarització imposada arran de la vaga dels controladors. Tant és així que en comptes de convocar una vaga com déu mana, anuncia simples mobilitzacions per Nadal. Aquest dijous s'ha limitat a fer una crida a la "mobilització permanent" dels treballadors de tots els aeroports per denunciar la decisió del govern de privatitzar AENA. En aquest sentit han emplaçat Foment a l'obertura d'una taula de negociació imminent per abordar les reivindicacions sindicals.

L'última paraula la té el govern espanyol

Segons els sindicats, la intensitat de les mobilitzacions es decidirà en funció del resultat de les negociacions i en aquest moment no es descarta cap de les mesures. Per aquest motiu fan una crida als treballadors a a que estiguin en alerta permanent per analitzar i secundar totes les mobilitzacions que es duguin a terme en els diversos centres de treball.

A més, responsabilitzen el govern espanyol del clima de crispació per haver imposat per via de decret les reformes que afecten el funcionament i viabilitat d'Aena i al futur dels seus treballadors. "En cas que no hi hagi acord ningú podrà culpar els sindicats i als treballadors afectats dels efectes que tinguin les mobilitzacions", avisen.

Per saber-ne més:

Els controladors aeris europeus amenacen amb estendre la revolta a tot el continent

"La revolta social dels treballadors és l’única resposta davant la violència de l’Estat" 

Quan l'exèrcit trenca vagues, alguna cosa fa olor de podrit 

Alguns controladors aeris en vaga obligats a treballar a punta de pistola per la Guàrdia Civil 

El PSOE militaritza la societat a cop de decrets i atempta contra el dret a vaga 

Militars per trencar una vaga Enfocant

CGT condemna l'estat d'alarma decretat pel govern CGT

Rubalcaba: "La vaga salvatge dels controladors tindrà conseqüències" El Periódico

Desplegats 190 militars de l'Exèrcit de l'aire a les torres de control El Periódico

La fiscalia de Catalunya obre diligències contra els controladors BTV

Rubalcaba assegura que hi haurà conseqüències pels controladors i promet un Nadal tranquil als aeroports TV3/3cat24

Es manté l'estat d'alarma 15 dies, que podran ser prorrogables BTV Notícies.Cat

Concert de la Troba Kung Fú a l'aeroport El Punt

Primer estat d'alarma en 35 anys de democràcia Diari de Girona

Les fiscalies de Barcelona, Tarragona i Girona obren diligències sobre la vaga salvatge dels controladors Agència Catalana de Notícies

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid