Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els controladors aeris europeus amenacen amb estendre la revolta a tot el continent

La Federació Internacional d'Associacions de Controladors de Tràfic Aeri (IFATCA) ha fet pública la seva intenció de desenvolupar una "onada d'accions solidàries" arreu d'Europa "en surt als col·legues espanyoles" si l'estat espanyol segueix recorrent a mesures "totalitàries i dictatorials".

Segons l'organisme internacional, l'estat espanyol ha perdut el seu dret a la certificació de Cel Únic Europeu (SES) i que ha incomplert els acords i projectes internacionals. En aquest sentit, IFATCA exigeix que la situació "no s'agreugi més i que es torni a alinear amb els estàndards internacionals". De no ser així, la revolta dels controladores afectarà tot el continent.

09/12/2010 11:35 Laboral
Segons ha explicat IFATCA en un comunicat, se solidaritza amb els viatgers afectats i afirma entendre "la ira causada" pel tancament de l'espai aeri de l'Estat. L'organisme professional, que promou la seguretat, eficiència i regularitat de l'aviació internacional, assenyala que aquesta crisi es va desencadenar quan es va superar el límit màxim d'hores treballades. I remarca que els controladors han fet vaga per això, "no pels seus sous, complements o compensacions econòmiques".
 
Conflicte en lloc de diàleg
 
IFATCA lamenta que el govern espanyol hagi escollit el conflicte en lloc del diàleg social, mobilitzant militarment els controladors durant 15 dies. "Només un diàleg social constructiu i honest, necessari en tota societat democràtica i civilitzada, pot resoldre l'actual estancament en la prestació de serveis a Espanya. El poble espanyol i els viatgers internacionals no mereixen menys", manifesta l'organisme.  

A més, recorda que l'estat d'alarma va ser usat per última vegada sota el règim de Franco fa 40 anys i que en aquest sentit el govern espanyol "ha introduït extremes i seriosos dubtes sobre la seguretat del trànsit aeri i dels passatgers que sobrevolin l'espai aeri espanyol". Així, denuncia que "ha cancel·lat tots els acords previs derivats del diàleg social" i recorda que "no només ha ignorat totes les convencions internacionals, incloent el Tractat de Lisboa i la Declaració de Drets Humans, sinó que també s'ha desentès dels estàndards de seguretat establerts i les pràctiques recomanades".

Seguretat "compromesa"

Els professionals critiquen que la seguretat no pot ser garantida per ordres militars i alerta que la seguretat de l'espai aeri espanyol "estarà greument compromesa mentre aquest règim militar estigui en vigor".

En aquest sentit, IFATCA dóna suport als controladors de l'Estat i adverteix al govern espanyol que si no reverteix les seves decisions l'espai aeri i els aeroports no seran controlats de manera segura. En aquest sentit, exigeix que s'iniciïn mmediatament diàlegs oberts i incondicionals amb els representants dels controladors per a salvaguardar la seguretat i l'estabilitat de les operacions a llarg termini.

Caps de turc 
 
Els controladors se senten com a caps de turc d'Aena i el govern espanyol, ja que segons ells, amb la criminalització patida pretenen tapar el que és "una empresa pública mal gestionada". Segons denuncia, AENA i el govern espanyol "volen desviar l'atenció del principal assumpte al que AENA s'enfronta: una sèrie de decisions financeres desastroses i el dèficit resultant d'aquestes usant els controladors com a caps de turc esperen cobrir el que és en essència, el cas d'una empresa pública mal gestionada".

Per saber-ne més:

"La revolta social dels treballadors és l’única resposta davant la violència de l’Estat" 

Quan l'exèrcit trenca vagues, alguna cosa fa olor de podrit 

Alguns controladors aeris en vaga obligats a treballar a punta de pistola per la Guàrdia Civil 

El PSOE militaritza la societat a cop de decrets i atempta contra el dret a vaga 

Militars per trencar una vaga Enfocant

CGT condemna l'estat d'alarma decretat pel govern CGT

Rubalcaba: "La vaga salvatge dels controladors tindrà conseqüències" El Periódico

Desplegats 190 militars de l'Exèrcit de l'aire a les torres de control El Periódico

La fiscalia de Catalunya obre diligències contra els controladors BTV

Rubalcaba assegura que hi haurà conseqüències pels controladors i promet un Nadal tranquil als aeroports TV3/3cat24

Es manté l'estat d'alarma 15 dies, que podran ser prorrogables BTV Notícies.Cat

Concert de la Troba Kung Fú a l'aeroport El Punt

Primer estat d'alarma en 35 anys de democràcia Diari de Girona

Les fiscalies de Barcelona, Tarragona i Girona obren diligències sobre la vaga salvatge dels controladors Agència Catalana de Notícies

 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid