Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"La revolta social dels treballadors és l’única resposta davant la violència de l’Estat"

"A partir d'ara ens podríem enfrontar a la suspensió del dret a vaga", alerten un conjunt d'organtizacions que han fet públic un comunicat on posen de manifest el perills de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol per sufocar la protesta dels controladors aeris.

La CNT-AIT, la CGT, Endavant, Maulets i el Frent Unido de Inmigrantes condemnen l'estat d'alarma, que suposa la suspensió, a nivells pràctics, dels drets constitucionals amb motiu d’un conflicte laboral. En aquest sentit afirmen que "la revolta social dels i les treballadores és l’única resposta davant la violència de l’Estat i dels empresaris".

06/12/2010 05:58 Laboral

Segons afirmen, aquest és un antecedent molt greu, ja que "a partir d’ara ens podríem enfrontar a la suspensió del dret de vaga a qualsevol sector on les i els treballadors tenim capacitat i força per defensar els drets col·lectius". En aquest sentit, denuncien l’Estat en l’aplicació del codi militar als i les controladores, així com el decret de militarització de l’Espai Aeri espanyol.

Les organitzacions consideren que l'Estat no pot continuar actuant a partir de decrets-llei passant per damunt del dret a la negociació col·lectiva i als drets laborals i socials. " El problema de fons és que l’Estat ha decretat vendre Aena per fer caixa i poder seguir pagant el deute públic, com a conseqüència d’haver donat milers de milions d’euros a la banca", afirmen, i afegeixen que Aena és una empresa pública, molt rendible i productiva, que es vol entregar als grans amics empresaris de l’Estat.

En aquest sentit, alerten que l'Estat assumeix com a propis els dictàmens dels mercats i l’Europa neoliberal fent de la privatització un objectiu d’aquesta gran maniobra financera, que ataca els drets de les persones i continua alimentant el desequilibri d’accés als recursos. Dins aquest context remarquen els 5 milions d’aturats i aturades, el gran risc d’exclusió social de més del 30 per cent de la població, la imminent reforma de les pensions i una reforma laboral que redueix encara més els drets laborals. "La revolta social dels i les treballadores és l’única resposta davant la violència de l’Estat i dels empresaris", manifesten, de manera que la vaga "és legítima i no hem de seguir domesticats complint les seves regles, quan són ells mateixos qui les incompleixen".

"Sufocar els drets laborals a través de l'exèrcit té un nom: dictadura"

La CNT, de la seva banda, ha mostrat la seva preocupació pel decret pel qual s'estableix la figura jurídica constitucional del Estat d'Alarma. Això vol dir suprimir determinats drets civils en favor dels militars i posar al servei d'aquests als treballadors civils sota baionetes i pena de presó, denuncien. "Les formes autoritàries amb què es pretén encarar un conflicte sindical, amb independència de corporativismes que es donen en aquesta ocasió, a través de lleis franquistes que utilitzen l'exèrcit com a instrument enfront dels conflictes laborals, mostren a les clares la cara oculta d'aquesta Constitució burgesa i feixista", manifesta.

En aquest sentit, el sindicat considera que el camí obert per fer front a un problema laboral recurrent a l'exèrcit "posa de manifest la veritable cara d'un govern que, com tots, no dubta a treure's la màscara democràtica quan no és capaç de controlar una situació, mostrant la seva incapacitat i ineptitud, alhora que deixa ben clar de quin costat està l'Estat i les seves lleis: Del costat de la Patronal". Per això la CNT mostra la seva repulsa contra la militarització dels serveis públics ja que considera que suposa acceptar que els conflictes laborals quedin sufocats per mitjà de l'exèrcit i això és el nom de dictadura.

Per saber-ne més:

Alguns controladors aeris en vaga obligats a treballar a punta de pistola per la Guàrdia Civil

El PSOE militaritza la societat a cop de decrets i atempta contra el dret a vaga

Militars per trencar una vaga Enfocant

CGT condemna l'estat d'alarma decretat pel govern CGT

Rubalcaba: "La vaga salvatge dels controladors tindrà conseqüències" El Periódico

Desplegats 190 militars de l'Exèrcit de l'aire a les torres de control El Periódico

La fiscalia de Catalunya obre diligències contra els controladors BTV

Rubalcaba assegura que hi haurà conseqüències pels controladors i promet un Nadal tranquil als aeroports TV3/3cat24

Es manté l'estat d'alarma 15 dies, que podran ser prorrogables BTV Notícies.Cat

Concert de la Troba Kung Fú a l'aeroport El Punt

Primer estat d'alarma en 35 anys de democràcia Diari de Girona

Les fiscalies de Barcelona, Tarragona i Girona obren diligències sobre la vaga salvatge dels controladors Agència Catalana de Notícies

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid