Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Clam perquè CiU no elimini la conselleria de Medi Ambient

Una cinquantena d'organitzacions ecologistes i plataformes ciutadanes han demanat a CiU que el nou govern de la Generalitat no suprimeixi la conselleria de Medi Ambient.

Arran de la intenció de CiU de suprimir la conselleria de Medi Ambient o integrar-la a d'altres departaments, un seguit d'entitats ha signat un manifest en el qual reivindiquen que el problema ambiental és una "prioritat mundial" i denuncien que la possible supressió seria "una reculada sense precedents". Per les entitats, seria "un clar gest que pot generar l'incompliment sistemàtic de la legislació europea".

11/12/2010 12:03 Territori
"Medi Ambient: Un departament i conselleria vitals per al proper govern de la Generalitat de Catalunya". Una cinquantena d'entitats catalanes reclamen amb aquest manifest el manteniment de la conselleria de Medi Ambient de cara a la constitució del nou govern de la Generalitat, que podria aplicar remodelacions a les conselleries i Medi Ambient podria ser una de les afectades.
 
Les organitzacions, entre les quals hi ha la Plataforma No a la Mat, la Unió de Plataformes -integrada per 70 entitats, Ecologistes en Acció o la Federació d'Ecologistes de Catalunya- s'han curat amb salut i han presentat un manifest que remarca que el medi ambient "s'ha convertit en un dels principals reptes d'interès i preocupació internacional", fet que ha posat sobre la taula "la necessitat de cercar models alternatius que puguin garantir la sostenibilitat a escala planetària i deixar enrere la crisi ocasionada per la insostenibilitat dels models actuals".
 
D'altra banda, ressalten que la conservació de la biodiversitat "està amenaçada pels nostres impactes sobre el planeta" i alerten que l'espècie humana és "totalment depenent d'aquesta diversitat biològica". En aquest sentit, consideren que "una gestió seriosa del medi ambient també passa per fer prioritaris els conceptes i posades en pràctica d'una gestió responsable dels residus, de l'aigua i de l'ús i abús del territori!. Per les entitats, el futur govern no pot prescindir "d'una veu autoritzada i amb competències per treballar i defensar les polítiques ambientals dins de l'acció global del govern i de tots els seus departaments i ens de gestió".
 
Les entitats consideren que el Departament de Medi Ambient ha de garantir que el component ambiental "constitueixi una línia prioritària d'actuació del futur govern", que arribi a la resta de conselleries i que apliqui els criteris de sostenibilitat ambiental a tot l'àmbit de l'acció de govern. "Aquesta visió responsable ens permetrà afrontar els reptes del futur per la sostenibilitat del nostre país", assegura.
 
CiU estaria vulnerant la llei
 
D'altra banda, assenyalen que Catalunya "no pot ignorar" la legislació de la Unió Europea "i no pot ignorar-la com ha estat en el casos de les ZEPA afectades pel Pla de Regadius del Canal Segarra-Garrigues o amb les grans dificultats per aprovar un Pla Hidrològic de Catalunya on es justifica l'incompliment de la Directiva Marc de l'Aigua per al 2015 en un 44 % de les masses d'aigua". D'aquesta manera, denuncien que la desaparició del Departament de Medi Ambient o la seva supeditació a d'altres com Agricultura o Obres Públiques i Territori seria "un clar gest que pot generar l'incompliment sistemàtic de la legislació europea, amb grans conseqüències econòmiques en sancions per a les butxaques dels catalans". En aquest sentit demanen que es reforci la conselleria i consideren "inacceptable" que es pretengui incloure les competències de Medi Ambient a d'altres conselleries. "El que caldria fer, en tot cas, és integrar els criteris de la sostenibilitat dins de la resta de departaments", apunten.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid