Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Punt i final als 426 euros per als aturats de llarga duració

El govern espanyol ha donat a conèixer aquest dimecres un nou paquet de mesures per combatre la crisi a través de receptes neoliberals i de sotragades als sectors més desfavorits.

Tant és així que segons ha explicat el ministre espanyol de Treball, Celestino Gómez, l'executiu espanyol té intenció de prorrogar per tercera vegada l'ajut de 426 euros que reben els aturats de llarga duració que han esgotat el subsidi d'atur.

02/12/2010 04:58 Laboral

Amb el l'aplaudiment de la Generalitat de Catalunya, Gómez ho ha fet públic en roda de premsa després de reunir-se amb la consellera de Treball, Mar Serna. En concret, ha precisat que la mesura continuarà de febrer a agost, i que com a contrapartida l'executiu posarà l'accent en els programes de formació a través d'una reforma dels programes dels serveis públics d'ocupació que vol tenir enllestida al febrer.

I després de la sacsejada, Gómez ha anat més enllà burlant-se de la gent afectada per la mesura: "La nostra idea és que el desocupat no es desanimi, que l'Estat estigui a prop de les seves necessitats i que tingui a prop els serveis públics d'ocupació".

Privatitzar els aeroports 

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha anunciat també que el Consell de Ministres aprovarà aquesta setmana un paquet de rebaixes fiscals per a les pimes i la privatització de la gestió dels aeroports de Barcelona i de Madrid. Segons Zapatero, l'Estat donarà entrada del capital privat al 49% d'Aena i la gestió dels aeroports del Prat i Barajas es faria a través d'empreses privades en règim de concessió. El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha justificat la privatització per la necessitat de reduir deute i tenir més marge de maniobra pressupostària.

El paquet de mesures inclou una rebaixa fiscal a l'Impost de Societats i el primer tram de base imposable que tributa al tipus reduït passarà de 120.000 a 300.000 euros. També s'ampliarà el concepte d'empresa de mida reduïda pel volum de facturació de 8 a 10 milions, fet que segons Zapatero beneficiarà a 40.000 petites i mitjanes empreses de l'Estat.

El govern espanyol també eliminarà l'obligatorietat de la quota a les cambres de comerç per a totes les empreses, generalitzarà la llibertat d'amortització a l'Impost de Societats fins al 2015, i adoptarà les mesures de la Llei d'economia sostenible per a la reducció de terminis, costos i obstacles per crear una empresa.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid