Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Casal Popular de Les Corts continuarà resistint davant qualsevol altre intent de desallotjament

Aquest matí, els membres del casal han oposat resistència davant l'intent de desallotjament per part dels Mossos d'Esquadra. 

En un comunicat fet públic aquesta tarda, l'Assemblea de Joves de Les Corts manifesta que continuarà duent a terme les seves activitats habituals (per demà ja hi ha un acte convocat) i "defensant la colònia fins l'últim moment". Tot i puntualitzant que "ni aquest  intent de desallotjament, ni les prohibicions, ni la repressió política acabaran amb la nostra lluita".

09/11/2010 23:28 Drets i Llibertats

Davant l'ordre de desallotjament que hi havia sobre el Casal Popular de les Corts per avui, dia 9 de novembre a les 09:30, un grup persones ha decidit oferir resistència passiva donant suport al Casal Popular, segons explica el comunicat.

És per això que, segons assenyala el comunicat "a les 8 del mati s'ha creuat un bidó de formigó al mig del carrer Entença a l'alçada del casal on s'hi ha lligat un noi. A més a més a dins el casal s'hi han encadenat 10 persones, tres a un bidó, tres penjades de la façana lateral de l'edifici del costat, tres encadenades a la façana del casal i una altra s'ha encadenat al terra. Finalment, els Mossos d'Esquadra han desistit de fer efectiu el desallotjament, no sense abans detenir la persona que ha tallat el carrer.

Aquest intent el qualifiquen com "un atac a la lluita per la conservació de la Colònia, que va en contra dels interessos especulatius del Districte. Entenem que la destrucció de la Colònia Castells té com a únic objectiu el de continuar fent del barri un lloc encara més elitista on hi abundin blocs de formigó, i grans centres comercials, ignorant les necessitats socials del barri".

El Casal Popular de les Corts va ser okupat a principis de l'any 2007 per tal de dotar a l'Assemblea de Joves de les Corts (AJLC) d'un local des d'on poder desenvolupar la seva lluita diària. "Dins dels eixos fonamentals d'aquesta assemblea hi havia (i persisteix) la defensa de la Colònia Castells, l'ultima colònia obrera que queda a Les Corts, amenaçada per un pla urbanístic (de destrucció) imminent. A hores d'ara aquest ja es comença a fer palès amb les expropiacions i la destrucció de varies cases" expliquen els joves en el comunicat.

En aquest casal a part de l'assemblea de joves també hi tenen cabuda altres projectes, com és el cas de l'Assemblea Salvem la Colònia, que va trobar en aquest centre social "un espai on desenvolupar la seva lluita contra aquest pla especulatiu", remarca el text.

En aquesta línia, el joves del Casal seguiran qüestionant el seu sistema, reivindicant i reinventant el barri de Les Corts com a barri per viure-hi, i no com un barri elitista que respon únicament als interessos del consum i del capital".

Per saber-en més:

El jutge paralitza "de moment" el desallotjament del Casal Popular de les Corts 

El Casal Popular de les Corts segueix lluitant contra el desallotjament 

El Casal popular de les Corts de Barcelona es mobilitza davant l'amenaça de desallotjament 

 
Els Mossos no han desallotjat el Casal Popular de les Corts de Barcelona 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid