Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actualitat setmanal de l'Esquerra Independentista

Llibertat.cat us ofereix un recull dels fets més llegits i destacables al si de l'Esquerra Independentista durant els últims set dies. Aquesta setmana les mirades de les lectores s'han centrat, sobretot, sobre la CUP i enfocades cap al 28-N.

En primer lloc, el partit encapçalat per l'expresident de Barça Joan Laporta, Solidaritat Catalana, dimarts passat va intentar vincular diverses assemblees locals de la CUP, com la de Girona, Pla de l'Estany o Olot, la qual actualment no es troba activa, a la seva candidatura.

21/11/2010 16:26 Política
Per fer-ho el candidat de Solidaritat Catalana va celebrar un dinar, que tan sols havia de servir com a contacte polítics, quan en realitat va intentar aprofitar la marca política de la CUP per aconseguir rèdit electoral ja que, a més, cap d'aquestes assemblees havia assistit al citat dinar.  A més, el dilluns anterior, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) havia manifestat en un comunicat que no dóna suport a cap de les candidatures que concorreran a les eleccions al Parlament de Catalunya el proper 28-N. Les causes, perquè el camí cap a la independència "passa per l'organització i la lluita" i no només en una papereta cada 4 anys, a més d'existir només plantejaments institucionals i amb un marc nacional de referència on han arraconat els Països Catalans.

Deixant de banda els temes relacionats amb les eleccions autonòmiques, la següent notícia relacionada ha estat la presentació de les llistes de la CUP de Sant Cugat del Vallès per les següents eleccions municipals. El principal objectiu de la formació és entrar a l'Ajuntament amb 125 propostes per canviar el model actual de ciutat i, així, fer-lo més participatiu.

A banda d'aquestes notícies, política i CUP no han estat les úniques seccions importants de la setmana. Per ordre de visites, les notícies més vistes de cada secció aquesta setmana han estat: A Internacional, hi ha hagut un gran seguiment de la notícia on es coneix que les armes que utilitza el Marroc per massacrar el Sàhara són espanyoles. A Drets i llibertats, la detenció d'un candidat de Des de baix per una pintada de l'any 2009 en plena campanya electoral. A comunicació, la notícia on s'explica que el Col·lectiu Emma arregla la imatge de l'independentisme que Laporta exporta a l'estranger. A Cultura, com el Correlengua de Bellmunt d'Urgell homenatja a Domènec de Bellmunt. A Tecnologies, el salt a Twitter d'Alerta Solidària per poder combatre les agressions "amb urgència". A Territori, l'acte de rebuig a l'enderrocament del cinema de Navàs. A Llengua, el recurs de la sentència judicial a Saïda Saadouki, una traductora mallorquina condemnada per injúries. A Laboral, com la CUP de Barcelona es solidaritza amb l'equip de parcs i jardins. A Estudiantil, les mobilitzacions contra l'EEES i l'E2015 al País Valencià. I, finalment, a Gènere, com Maulets de Terres de l'Ebre ha iniciat una campanya contra la violència de gènere.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid