Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La policia perd un dossier amb informació confidencial sobre la visita del Papa

En aquest dossier hi apareixen diferents documents. Entre ells, un llistat amb 21 noms, números de telèfon -mòbils i particulars-, i adreça de correu electrònic d’alts càrrecs dels cossos de seguretat. 
 
La "negligència", segons la mateixa consellera de Justícia, Montserrat Tura, està envaint les forces de seguretat. Tant és així que aquesta setmana han perdut un dossier d’onze fulls amb informació confidencial sobre part del dispositiu policial previst per la visita del Papa.

05/11/2010 13:38 Drets i Llibertats

Dimarts se'l va trobar un ciutadà que estava passejant el gos per la Via Augusta de Barcelona, entre Travessera de Gràcia i el carrer Lluís Antúnez. El veí es va trobar el dossier escampat pel terra, trepitjat pels vianants i el va portar a RAC1, que aquest divendres se n'ha fet ressò i ha tornat el document original a la policia.

En aquest dossier hi apareixia un llistat amb 21 noms, números de telèfon -mòbils i particulars-, i adreça de correu electrònic d’alts càrrecs dels cossos de seguretat. Per exemple: dos membres del gabinet de coordinació de la Secretaria d’Estat de Seguretat; un assessor de seguretat de la Delegació del govern a Catalunya; tres comissaris de la Policia espanyola; el cap d’operacions i el cap del servei d’informació de la Guàrdia Civil; tres alts càrrecs del Ministeri de Defensa; d’un inspector, el coordinador operatiu i l’intendent de la Sala Central dels Mossos d’Esquadra; de l’intendent en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona; del cap operatiu de la Policia Local del Prat de Llobregat; del cap de Protecció Civil de la Delegació del govern espanyol; del cap de Protecció Civil i Prevenció dels Bombers de Barcelona i un alt càrrec del SEM. Tots ells es van reunir a Barcelona, el 7 d’octubre, a dos quarts de dotze del matí, per parlar de l’organització Centre de Coordinació Operativa previst per la visita del Papa. Aquest llistat porta el segell del Ministeri de l’Interior.

Un altre dels documents abandonats, amb data del 5 d’octubre, també porta el segell del Ministeri de l’Interior i el de la Direcció General de la Policia i de la Guàrdia Civil. En ell, la Unitat Central de Protecció del cos proposa quan ha d’entrar en funcionament el Centre de Coordinació Operativa. A més, s’hi detallen les necessitats materials i el nombre d’agents que hi seran, amb, fins i tot, el correu electrònic del Responsable Executiu de Comunicacions.

També hi ha un correu signat, per més inri, pel cap de Secció de Seguretat Electrònica de la Policia espanyola. S’hi detallen el nombre de càmeres de seguretat i d’inhibidors de freqüències que hi haurà als voltants de la Sagrada Família durant la visita del Papa, a més d’una relació dels hotels barcelonins on s’allotjarà el seguici de Benet XVI.

Al revers d’un dels papers, s'hi llegeix, escrit a mà, un número d’adreça IP -que és, curt i ras, l’empremta digital dels mòdems- i el nombre de mòdems que demana la policia pel SITEL, el sistema per interceptar i analitzar qualsevol tipus de comunicació digital. És a dir: trucades telefòniques de fixos i mòbils, missatges de text i imatges i que permet, fins i tot, d’assenyalar, sobre un mapa, la ubicació un telèfon mòbil.

En un altre document hi ha una altra adreça IP, amb el nom d’usuari i la contrassenya per accedir-hi. I, al revers, també escrit a mà, el nom d’un tinent coronel sota les paraules “Casa Real”.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid