Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es concentren a Barcelona per rebutjar la visita papal

Milers de persones -tantes fins a omplir la plaça Sant Jaume de Barcelona- s'han concentrat aquest dijous al vespre per mostrar el seu rebuig a la visita de Benet XVI d'aquest diumenge a Barcelona i a favor de la laïcitat.

La concentració havia estat convocada per la plataforma unitària "Jo no t'espero" i s'ha celebrat amb el mateix lema.

04/11/2010 22:34 Drets i Llibertats
Els manifestats han cridat consignes com "No passaran" i portaven pancartes en les que es podia llegir "Laïcitat = Drets per a tots", "EmPAPAr-se es suïcidar-se", "Papa o califa, paga la teva visita" i "Estem farts de robatoris sacres". 
 
Aquesta protestat ha estat l'acte més multitudinari celebrat en contra de la visita del Papa. Durant la concentració s'ha llegit un manifest que ha defensat la laïcitat com "un marc de relació que permet als éssers humans viure en una societat més justa basada en el respecte i la convivència pacífica". El text ha criticat que algunes organitzacions tenen "un poder considerable gràcies als avantatges il·legítims que obtenen de la seva relació privilegiada amb l'Estat". D'altra banda, han lamentat les despeses "sumptuoses" que comportarà la visita.

Per tot això, els manifestants han demanat que les creences religioses deixin de ser finançades amb diner públic, que els llocs públics deixin d'estar presidits per símbols religiosos, que els representants públics deixin d'afavorir les confessions religioses, que es reconegui el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, que es deroguin els acords entre Espanya i la Santa Seu i que l'apostasia sigui un dret reconegut per llei, entre d'altres.

Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid