Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Segresten una revista gallega per ironitzar sobre Benet XVI

Cada gallec es gastarà 6.451 euros per minut el dia 6 de novembre, quan Benet XVI visiti la capital gallega un dia abans que ho faci a Barcelona. Ara bé, protestar costa car, ja que la policia obliga a retirar les banderoles crítiques amb la visita papal.
 
L'ofensiva contra la dissidència papista afecta també Galícia, que s'està mobilitzant aquests dies en contra de la visita del líder de l'integrisme religiós mundial. Tant és així que l'últim número de la revista satírica gallega Retranca ha estat segrestat i no s'ha pogut editar perquè ridiculitzava irònicament Benet XVI i l'Església catòlica.

02/11/2010 01:11 Internacional
 
El número de la revista Retranca que estava a punt de sortir tenia com a tema central la pròxima visita del Papa a Galícia i ha estat segrestat per la impremta. Els propietaris de l'empresa Impremta Jiménez Godoy, ubicada a Múrcia, es neguen a lliurar els exemplars de la revista per a la seva distribució adduint el seu desacord moral amb el contingut de la publicació.
 

En una conversa telefònica mantinguda amb Kiko da Silva, director de Retranca, l'amo d'Impremta Jiménez Godoy va explicar que la revista, encara que ja estava impresa i llesta per a l'enviament a la distribuïdora, no seria distribuïda perquè l'empresa que dirigeix estava en total desacord "amb l'atac al Papa i a l'Església".

És la primera vegada a Galícia que una impremta, amb un treball ja imprès i amb un contracte pel mig, decideix unilateralment no lliurar la publicació al·legant la seva disconformitat amb els continguts d'aquesta. Segons explica Rebranca, va ser la impremta la que es va oferir a imprimir la revista, sabent de sobres que es tracta d'una revista satiricopolítica.

Ara bé, Retranca ha deixat clar que el nombre segrestat s'està imprimint ja en una altra impremta i que arribarà als quioscos en breu. Alhora, han portat el cas a la justícia per prendre mesures contra els danys i perjudicis causats per l'incompliment de contracte de la Impremta Jiménez Godoy.

Retranca és una revista gallega d'humor satíric que porta als quioscos des de l'any 2007 i que ha esdevingut la primera revista gallega d'humor que aconsegueix sobreviure sense subvencions. Retranca ha rebut en la seva curta existència el Premi del Públic del Saló del Còmic de Barcelona i acaba de rebre el Premio Ourense á Mellor Iniciativa de Banda Deseñada.

El número segrestat era un especial sobre la visita del Papa a Galícia, i compta com a autors convidats amb els col·laboradors de la revista El Jueves (Jordi March, Guillem, Manuel Bartual, Fer i Bernat Vergara) a més dels col·laboradors habituals de la revista.

Ràtzia anticlerical

Com a Barcelona, Compostel·la també està immersa aquests dies en la seva campanya de rebuig contra la visita del líder ultrarreligiós. Contra això no manca el blindatge polític, institucional i policial cap a la visita del Papa, atacant i silenciant totes les protestes i evidenciant així l'absència de separació entre Església i Estat. A Galícia, la cosa ha arribat al punt que la policia envaeix els domicilis que llueixen banderes crítiques amb la visita papal obligant a retirar-les.

A Galícia diferents iniciatives populars mostren ja el seu rebuig popular contra la visita del líder catòlic, com ara les denúncies feministes i en defensa dels drets civils, l'organització d'apostasies col·lectives i de convocatòries pel propi dia 6 de novembre a Compostel·la, que anirà acompanyat de l'habitual ocupació policial de les forces repressives espanyoles.

Així mateix, ni el BNG ni els "intel·lectuals" mediàtics semblen tenir el més mínim interès en denunciar l'operació econòmica i reaccionària que prepara el desembarcament papista a Compostel·la. Una visita que costarà als gallecs 6.451 euros per minut durant l'únic dia que el líder de l'integrisme religiós estarà a la capital gallega.

Per saber-ne més: 

La reedició del llibre "Futur d'Església" de Xirinacs: una dura crítica just en la visita del Papa

TMB demana que es prohibeixi la vaga d'autobusos convocada per la visita de Benet XVI

La CGT convoca una vaga d'autobusos el dia de la visita de Benet XVI 

Més d'un milió i mig d'euros per garantir una visita papal plàcida

El col.lectiu "Jo no t'espero" prepara el rebuig al Papa Benet XVI 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid