Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Navàs demana una pròrroga per recollir l'aval per evitar l'enderroc del cine

Recordem que l'alcalde de Navàs ja ha fet pública la seva intenció de tirar a terra l'edifici just després que s'acabi la data fixada pel jutge a l'entrega de l'aval econòmic per part de la CUP, que és el 16 de novembre.

La CUP de Navàs ha fet arribar al jutjat Contenciós administratiu núm. 2 de Barcelona un escrit on demana que sigui ampliat el termini que va decretar el jutge per presentar l'aval dels 41.665,60 euros per garantir la possible pèrdua de la subvenció del govern estatal per enderrocar-lo. 

28/10/2010 00:52 Territori

La CUP manifesta al jutge la seva disconformitat amb la seva decisió pel què fa a l'aval ja que considera que preservar el cine és precisament d'interès col·lectiu, i argumenta que no és la CUP només que defensa la pervivència de l'edifici sinó una bona part de les entitats i de la ciutadania navassenca. La CUP explica al jutge que té intenció d'endegar una campanya de recollida popular dels diners necessaris.

La formació explica que «caldria afegir també que el fet que l’Ajuntament de Navàs, en el pitjor dels casos, perdés la subvenció i l’edifici s’acabés enderrocant, no implicaria que es perjudiqués l’interès públic ja que els diners, “PÚBLICS”, es quedarien en mans de l’administració estatal i no de la local, però en tot cas, no es perdria cap cèntim, doncs al cap i a la fi, tant l’administració central com la local, formant part de l’Estat.»

La CUP explica al jutge que «no entén que se li exigeixi la prestació d’una caució i d’un import tant elevat, quan la seva lluita persegueixúnica i exclusivament la preservació del patrimoni local del municipi de Navàs, és a dir, que el recurs contenciós-administratiu plantejat té un interès públic i no pas privat.» Aquest fet, la CUP entén, que l'exonera d’haver de prestar la caució que exigeix l’article 133 LJCA, seguint amb la jurisprudència del Tribunal Suprem que, entre altres, trobem en la Sentència de data 23/12/2008 (rec. 3854/2007): “Dado que el interés en virtud del cual decretamos la suspensión no es un interés privado sino público, (la defensa del Patrimonio Cultural), no es procedente exigir a la parte recurrente la caución que prevé el artículo 133 de la LJ 29/98”.

La candidatura informarà en durant els propers dies de les accions que portarà a terme per evitar l'enderroc i començar la campanya informativa. Alhora fa una cirda als navassencs i navassenques a fer arribar el seu desacord amb l'enderroc a les autoritats municipals.

Per saber-ne més:

El jutjat de Barcelona ordena aturar cautelarment l'enderroc de l'antic cine de Navàs 

La CUP de Navàs reivindicarà la conservació del cinema durant la festa major 

L'informe de Cultura aconsella conservar el cine de Navàs pel seu valor històric, social i cultura 

 
 
La CUP planteja un contenciós per aturar l’enderroc del l’antic cine de Navàs  

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid