Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a Lleida contra l'abocador de residus industrials a Seròs

Els alcaldes dels municipis del Segrià, Almatret, Maials, la Granja d’Escarp, Llardecans, Aitona i Torrebesses, i dues-centes persones han convocat una manifestació a Lleida pel proper dissabte 25 de setembre contra el projecte per construir un abocador de residus industrials a Seròs.
 
Els carrers de Lleida acolliran la manifestació contra l’abocador de residus industrials de Seròs que promou Dipòsits Controlats de Catalunya. Finalment, i després que no s’hagi rebut resposta del departament de Medi Ambient a les seves al·legacions, els opositors a la planta han decidit fer una acció més espectacular per què es faci cas a les seves reclamacions. 

18/09/2010 20:09 Territori
Els contraris a la instal·lació ja s'han presentat al·legacions i s'han penjat pancartes. Fins al moment, però, els contraris no han aconseguit que l'Ajuntament de Seròs renunciï a l'abocador.
 
La manifestació serà el dissabte 25 de setembre al matí i començarà davant la seu del Departament de Medi Ambient a Lleida. Recorrerà tot l'Eix Comercial fins arribar a la Delegació de la Generalitat. Fins al moment, els contraris a l'abocador de Seròs només han actuat als seus municipis i en un tall de carretera que es va fer a la C-12. Per això ara portaran la protesta més lluny per demanar l'ajuda de la Generalitat. De fet, els municipis contraris han presentat al·legacions i cartes al Departament de Medi Ambient però, fins al moment, no han rebut resposta. El proper pas serà reunir-se amb el director general d'Urbanisme. Institucions com la Diputació de Lleida han debatut mocions al respecte. 
 
A més, els contraris al projecte recolliran ara firmes en defensa de mantenir el territori net en una zona massa propera de la central nuclear d'Ascó, la hidroelèctrica de Flix o la tèrmica projectada a Mequinensa.
 
L’origen de la polèmica se situa en el fet que l’abocador es troba a pocs quilòmetres en línia recte d’aquests municipis, essent més propers a ells, sobretot Maials, que al mateix Seròs. Per aquest motiu, els alcaldes s’oposen i sol·liciten l’annexió dels terrenys afectats de Seròs, però propietat de residents a Maials, per evitar la construcció de la planta.

L’alcalde de Seròs, el republicà Gabriel Pena, és un dels principals defensors del projecte, tot i l’oposició dins el municipi, i ha manifestat en diverses ocasions que l’oposició al projecte es deu a la mala informació. Pena ha destacat que la planta està a les mans de Medi Ambient i que ells encara no s’han posicionat al respecte.

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid