Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge

Més de 60 detencions i desenes de ferits víctimes de la violència policial. Aquest és el balanç repressiu que ha deixat la vaga general al conjunt dels Països Catalans. L'altra cara de la moneda més enllà de les multitudinàries manifestacions viscudes i l'aturada de l'activitat econòmica.
 
Amb el desallotjament del banc ocupat pel Moviment del 25 en plena vaga general i la combativitat de les mobilitzacions en moltes poblacions, la violència dels cossos repressius de l'Estat va engegar la seva maquinària per fer un cop al moviment organitzat contra el capitalisme. Envia'ls les teves fotos

30/09/2010 11:48 Drets i Llibertats

carreguesvagaUn detingut a Mallorca, un a Alacant, dos a Sants (Barcelona), 8 al Maresme, 5 a Girona... més els quatre de dijous passat a Sabadell, segons informa Alerta Solidària. Diverses càrregues als carrers de Barcelona van protagonitzar la jornada, de manera que -com el cas del piquet de Sants- de ser un grup informatiu i pacífic van passar a esdevenir un grup de persones segrestades per un cordó de Mossos d'Esquadra que els feien caminar pel passadís que ells mateixos van obrir creant un autèntic problema d'ordre públic amb talls de trànsit inclosos.

Durant tota la matinada, grups de Mossos, policia espanyola i altres cossos policials van restringir l'accés dels piquets informatius a centrals de treball d'arreu del país.

Fins a les 3 de la tarda, el balanç de detencions pujava fins a 28: 4 a Sabadell (23 de setembre), 2 a Alacant, 3 a Sants (Barcelona), 2 a València, 1 a Mallorca, 2 a Girona, 6 a Mataró, 1 al Raval (Barcelona) i 7 més després de les càrregues del piquet central de Barcelona. Algunes de les persones detingudes han estat ja posades en llibertat, és el cas de les dues de València amb càrrecs d'atemptat i desordres i el de Mallorca, amb càrrecs de deslluïment. Pel que fa a les dues persones detingudes a Alacant, encara són a la comissaria acusades de coaccions i atemptat a l'autoritat.

Desenes de ferits

carrega6Els enfrontaments i les brutals càrregues policials que han caracteritzat aquesta jornada de vaga s'han saldat amb desenes de ferits, alguns des quals han requerit assistència mèdica, punts de sutura al cap i fins i tot una operació quirúrgica com en el cas de València, on la violència de les càrregues han deixat desenes de persones ferides de diversa consideració i una de elles ha estat ingressada a l'hospital clínic a causa del trencament d'una clavícula.

D'aquesta manera, la forta pressió policial va ser la tònica generalitzada a tots els punts on la vaga va tenir incidència. Hi va haver centenars d'identificacions, escorcolls, amenaces, intimidacions, càrregues...  

A Barcelona, els Mossos van rebentar la porta del ban ocupat tot disparant les piloteres. De fet, durant la tarda els disturbis entorn la plaça Catalunya pel brutal desallotjament dels Mossos D'esquadra de la Banca ocupada van acabar amb múltiples detencions.

Alerta Solidària assenyala questa ha estat una jornada de lluita i afirma que on hi ha lluita hi ha repressió i on hi ha repressió hi ha solidaritat. Al seu torn, felicita tots els vaguistes per l'èxit de les mobilitzacions i envia ànims a totes les persones ferides i detingudes. L'organització aporta una visió diferent que evidencia la força bruta que s'imposa a cops de porra per mirar d'evitar l'acció dels piquets informatius, afavorir la coacció dels treballadors i treballadores i aplanar així el camí per al xantatge dels patrons que durant els darrers dies, obertament o encoberta, han amenaçat als seus assalariats amb represàlies.

{youtube}tgOlI3amqJw{/youtube}

{youtube}jOEJvpXF31U{/youtube}
{youtube}TqEnKVSQfT0{/youtube}
{youtube}UL_vS3DHxhs{/youtube}
{youtube}yzxCXKBEFWg{/youtube}
{youtube}OeWJ6NSrIvU{/youtube}
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid