Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El sector periodístic denuncia "maniobres d'amagat" dels empresaris per tal de fer fracassar la vaga

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat "maniobres d'amagat" per tal de poder imprimir diaris, ja que les plantilles han fet vaga aquest dimarts per impedir que dimecres sortís diari.

Tot i les votacions majoritàries de comitès d'empresa i assemblees de redaccions de diaris, i davant el fet que en moltes d'elles hi ha hagut un gran seguiment de la vaga, els empresaris de premsa han volgut "eludir i minimitzar la voluntat de protesta dels seus empleats", i han tancat les edicions entre les quatre i les sis de la tarda per tal de dur a impressió una part del producte, en molts casos elaborat per càrrecs directius i intermitjos de les redaccions, segons el sindicat, que afirma que és "una hora completament inhabitual" i que s'ha fet "per evitar intents d'impedir aquesta maniobra".

29/09/2010 00:51 Laboral

La Vanguardia, El Periódico, l'Sport o El País han habilitat "mètodes rocambolescos" per fer arribar les pàgines que han aconseguit maquetar. Per això un nombrós grup de treballadors en vaga ha anat a la rotativa CRE-A, a la zona Franca de Barcelona, que habitualment imprimeix La Vanguardia per impedir que, a més d'aquest diari, imprimís El Periódico, l'Sport o El País, els tallers dels quals han fet vaga.

L'SPC critica aquestes maniobres que segons assegura "busquen més l'aparença de treure el diari al carrer que garantir el dret a la informació de la ciutadania", ja que els lectors trobaran a les pàgines que puguin sortir al carrer notícies poc actualitzades.

El sindicat, que aplega centenars d'organitzacions sindicals de periodistes de tot el món i representa més de 600.000 informadors, reconeix l'esforç dels vaguistes del sector per fer palesa la protesta contra una reforma laboral que agreujarà les condicions de defensa dels professionals contra la temptació d'acomiadaments i de reduccions de plantilla per part dels empresaris.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid