Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Balaguer també rep "La Vuelta" amb estelades

Com la CUP de Lleida i Tarragona, la de Balaguer també rebrà La Vuelta de España amb una mar d'estelades. El proper dijous 9 de setembre passarà per Balaguer la dotzena etapa de cursa, etapa que es disputarà entre Andorra i Lleida.

La formació anima els veïns de la ciutat a penjar l’estelada als balcons per mostrar la seva oposició a la celebració d’esdeveniments "que representen símbols d’ocupació i que pretenen amagar la nostra realitat com a poble". Segons afirma, l’Estat Espanyol utilitza tots els mecanismes que té a l’abast "per sotmetre’ns com a poble i mostrar cara enfora que els Països Catalans són Espanya".

09/09/2010 00:27 Política

Per la CUP, cada estelada que es vegi el dia 9 de setembre suposarà una raó més per fer saber que Balaguer no és Espanya. En aquest sentit, La Vuelta a España representa un moment clau per fer una reivindicació d’aquesta mena, considera la formació, ja que "és un esdeveniment esportiu d’importància internacional, i això permetrà visualitzar la necessitat que té el poble català d’exercir el dret a l’autodeterminació".  

Per aquest motiu s'han distribuït estelades pels veïns dels carrers on passa la carrer i animen a els balaguerins i balaguerines a rebre-la amb estelades.

Els casals també diuen que "La Vuelta per aquí, no"

El Casal Popular de l’Alt Urgell, de la Seu d’Urgell; el Casal Pere III - Ateneu de Balaguer, i el Casal Independentista d’Agitació Cultural l’Ocell Negre, de Lleida condemnen La Vuelta de España en tant que "defensores d’un model de país territorialment reunificat, políticament lliure i socialment just, i també en tant que expressió del teixit associatiu de les nostres respectives ciutats".

Des de l’Alt Urgell, des de la Noguera i des del Segrià animen a rebre amb estelades i senyeres la caravana de la marxa que avui dijous visitarà diverses poblacions d'aquestes comarques. Les entitats remarquen "que el recorregut d’aquesta Vuelta, en res innocent, és precisament una manifestació més d’aquest espanyolisme, ja tronat i retrògrad, un espanyolisme que no admet la diferència".

En aquest sentit, desitgen que aquests 173 km es converteixin en un mosaic de senyeres, estelades i pancartes que parlin de llibertat, d’identitat i de singularitat. A més, afirmen que "no és el primer cop, que darrera l'excusa de l’esport, s’hi amaguen interessos polítics que aprofiten per introduir la idea d’una Espanya amable, triomfant i sacrificada dins les nostres llars, gairebé sempre amb major intensitat quan més forts són els atacs a la nostra terra i la nostra gent, siguin via Tribunal Constitucional, via retallades socials o simplement bandejant la nostra veu".

"I per això insistim, a les portes d’una nova Diada nacional i amb la remor encara viva dels centenars de milers que ens vam citar a Barcelona a mitjans de juliol, a cridar ben alt i demostrar que això no és Espanya", proclamen.

Per saber-ne més:

La CUP recorda a "La Vuelta" que "Lleida no és Espanya" 

Lleida serà la seu de la 12a etapa de "La Vuelta" i la CUP anuncia una campanya de boicot 

La CUP de Tarragona demana saber quant costa acollir "La Vuelta de España" 

La CUP de Tarragona demana consideració amb els veïns 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid