Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tarragona aprova finalment el prec de la CUP d'oferir transport gratuït als universitaris

La CUP de Tarragona valora positivament la iniciativa d'abaratir el transport públic als universitaris ja que havien presentat un prec a l'Ajuntament de Tarragona perquè garantís la gratuïtat als estudiants en el servei d'autobusos.

Finalment, la Universitat Rovira i Virgili ha decidit que els estudiants universitaris tinguin els abonaments de l'ATM un 10% més econòmics. La CUP recorda que va dur a terme una reivindicació semblant que no va ser escoltada pel consistori i demana a l'administració que sufraguin descomptes més elevats perquè acabin tenint la gratuïtat en el transport.

18/07/2010 22:05 Educació

Després que la Universitat Rovira i Virgili, mitjançant el seu rector Francesc Xavier Grau, hagi anunciat un acord amb l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona per tal que els estudiants universitaris tinguin un descompte únic del 10% en els abonaments dels autobusos, la CUP de Tarragona ha volgut valorar positivament la iniciativa.

A mitjans de febrer, de fet, la candidatura presentava un prec a l'Ajuntament de Tarragona demanant precisament ajudes per part de l'administració per sufragar l'import del transport públic als universitaris ja que, en ser una universitat força descentralitzada obligava als estudiants una mobilitat en d'altres localitzacions injustificada.

Concretament, es pregava la gratuïtat completa, entenent a més que si gaudissin d'una mobilitat suposarien un incentiu econòmic per a la ciutat. Aquesta reivindicació es va fer conjuntament i arran d'una petició del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que llavors va iniciar una campanya que finalment ha donat els seus fruits.

Tanmateix, la CUP vol anar més enllà i exigeix a les administracions que facin del transport públic un servei gratuït com s'ha fet en d'altres zones, "si és que de debò es volt fomentar l'ús d'aquest transport i deixar ja de banda el privat, que a la nostra zona és predominant".

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid