Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona presenta una moció per declarar la ciutat "moralment alliberada de la Constitució"

El grup municipal de la CUP de Girona ha entrat aquest matí al registre de l'Ajuntament una moció on s'hi demana que el municipi de Girona sigui declarat "moralment alliberat de l'àmbit de la Constitució espanyola, atenent a la impossibilitat manifesta de fer efectiu el reconeixement de la voluntat política del poble català dins de l'actual marc constitucional espanyol".

També s'emplaça al ple municipal a donar suport a les mobilitzacions en defensa del dret a decidir del poble català

07/07/2010 12:19 Política

L'embranzida del Port de la Selva i de Vilafranca del Penedès, ambdós municipis declarats abans d'ahir "moralment exclosos" de la Constitució Espanyola, arriba ara a Girona.

El text presentat per la CUP recorda la manca de respecte envers la voluntat política del nostre país, tal i com ha quedat palès en el llarg procés de retallada de l'Estatut del Principat. Reproduint la posició CUP en els darrers mesos, la moció també fa explícit "el fracàs de la via estatutària i el pacte constitucional que ha regit les relacions entre Catalunya i Espanya durant les darreres dècades". En aquesta línia, Jordi Navarro, portaveu del grup municipal, ha recordat que projectes com l'autonomisme o el federalisme ara ja s'han convertit en utòpics i que la independència s'erigeix en aquests moments com "una aposta realista i realitzable, que, a més, retorna la dignitat a la ciutadania catalana". Jordi Navarro ha fet una crida als "partits nacionalistes presents al consistori perquè es facin seva la moció i satisfacin les expectatives dels gironins i de les gironines".

Per últim, el portaveu ha volgut recordar la importància d'assistir dissabte que ve a la manifestació de Barcelona, on a parer seu: "Segurament tindrem al carrer una majoria social independentista; com mai abans havíem vist. Aquests són moments històrics i el poble té la paraula".

Més municipis

Tres poblacions més es declararan "moralment excloses" de la Constitució Espanyola en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Sant Pere de Torelló (Osona) i Tarrés (Garrigues) s'han adherit a la moció i Vilamaniscle (Alt Empordà) té previst presentar-la en el pròxim ple, la setmana vinent.

El municipi de Montesquiu també es declara moralment exclòs de l’àmbit de la constitució espanyola

Per saber-ne més:

Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid