Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona s'oposa "frontalment" al desallotjament de la Universitat Lliure La Rimaia

La CUP de Barcelona  s'oposa frontalment a aquest model de ciutat alhora que "estén la nostra solidaritat cap el col·lectiu de la Universitat Lliure Rimaia i anima tothom a participar de la concentració prevista per aquest vespre al Mercat de Sant Antoni".

Barcelona ha tornat a ser l’escenari d’un desallotjament que, com la CUP de Barcelona ha denunciat en diverses ocasions, només persegueix fer una ciutat on s’hi sentin còmodes els turistes i que oblida les persones que hi viuen i hi treballen. El darrer objectiu d’aquest model ha estat la Universitat Lliure La Rimaia.

14/07/2010 16:52 Drets i Llibertats

La formació independentista lamenta profundament que l'ajuntament i la conselleria d'Interior de la Generalitat, encapçalada per Joan Saura, hagin tornat a posicionar-se al costat de l'especulació immobiliària privada i en contra de les iniciatives sorgides des dels moviments socials de la ciutat.

La CUP assenyala en un comunicat que l'immoble de la Rimaia, propietat d’un grup hoteler, havia estat buidat i enderrocat parcialment durant anys amb l'objectiu d'esperar el moment idoni per a la construcció d'un enèsim hotel a la ciutat. Així, mitjançant la degradació intencionada de l'edifici, la propietat va intentar impedir que ningú pogués instal·lar-s'hi per viure-hi.

Per a la CUP, aquest no és pas un cas aïllat a la ciutat, ja que la formació independentista ha denunciat públicament l'existència de 80.000 habitatges buits. Aquest fet, contrasta inexplicablement amb les dificultats que pateix gran part de la societat barcelonina per poder subsistir econòmicament a causa, en bona part, a les quantitats abusives que el mercat immobiliari ha fixat per a  lloguers i hipoteques.

El col·lectiu de la Rimaia, ben al contrari de l’ús nul que n’hi donaven els propietaris legals, va obrir les portes de l'edifici amb la intenció de rehabilitar-lo i dotar els barris de Sant Antoni i l'Esquerra de l'Eixample d'un espai des d'on poder tirar endavant diverses iniciatives autogestionades, segons la CUP de Barcelona

La formació independentista apunta que, la ciutat té una mancança d'espais com la Rimaia. Pel govern municipal, aquesta no ha estat mai una prioritat. De fet, gran part dels centres cívics hi són gràcies a la lluita aferrissada que impulsà el moviment veïnal, una lluita que, en la majoria dels casos, no tingué precisament el suport del consistori. D'això n'és un exemple clar la Casa Golferichs, propera a la Rimaia i salvada de l'especulació immobiliària en el seu moment.

Per contra remarca la CUP, "el que sí que abunda a Barcelona és allò en què suposem que es convertirà pròximament la Rimaia: els hotels, símbols del model ciutat/aparador pel qual ha apostat el consistori els darrers anys. Aquest model, basat principalment en el turisme, ha estat molt rendible econòmicament per a algunes poques fortunes, però s'ha despreocupat de les necessitats de la majoria de barcelonins i barcelonines"

Per saber-ne més:

Concentració contra el desallotjament de la Rimaia

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid