Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reivindiquen a Barcelona que la transsexualitat deixi de ser considerada una malaltia

Finalitza el primer Congrés d'identitat de Gènere i Drets Humans celebrat a Barcelona

Dissabte passat, centenars de persones van recòrrer diferents carrers de Barcelona, per reivindicar que la transsexualitat deixi de ser considerada una malaltia, coincidint amb la celebració  del primer Congrés d'Identitat de Gènere i Drets Humans, que va finalitzar ahir. Consideren que amb la Llei d'Identitat de Gènere es va fer un gran pas endavant, però encara es veuen discriminats a l'hora d'accedir a l'ocupació i també per accedir a l'habitatge


07/06/2010 00:09 Gènere
Transsexuals de tots els continents i representants de països en els quals la transsexualitat es castiga amb la pena de mort, com Uganda o Kènia, han participat aquesta setmana a Barcelona en el Primer Congrés Internacional sobre Identitat de Gènere i Drets Humans. Human Rights Watch i els ministeris d'Igualtat i Afers Estrangers d'Espanya, França, Regne Unit, Països Baixos i Noruega han estat presents en aquesta primera conferència mundial promoguda per persones transsexuals amb l'objectiu de reunir i donar veu a un col·lectiu escassament representat a la societat.
 
La manifestació d'aquest dissabte formava part de la campanya perquè l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Associació Americana de Psiquiatria (APA) deixin de considerar la transsexualitat com una malaltia. Els manifestants van exigir al govern espanyol l'eliminació del diagnòstic de "disfòria de gènere" i la medicalització com requisits per accedir al canvi de nom i menció de sexe legal, regulat a la llei d'identitat de gènere aprovada el 2007. 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid