Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
50.000 persones clamen a Barcelona que "Autodeterminació és democràcia"

Amb el lema "Autodeterminació és democràcia", la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha convocat aquest dissabte a Barcelona milers de persones per reclamar l'exercici del dret d'autodeterminació. Envieu-nos imatges a correu@llibertat.cat

La marxa, que ha sortit de la plaça Urquinaona amb destinació al Parlament, ha comptat amb un bloc propi de l'Esquerra Independentista encapçalat per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), ha servit també per animar a la participació en la pròxima onada de consultes independentistes, el diumenge 20 de juny.

13/06/2010 00:16 Drets i Llibertats
cupmani12j La convocatòria ha reunit unes 50.000 persones segons l'organització, i 5.000 segons els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona. La manifestació ha baixat per la Via Laietana, i el volum de gent era tant gran, quan quan el cap de la manifestació ha arribat al capdavall, encara hi havia gent esperant a sortir des de plaça Urquinaona.

Els participants lluïen banderes independentistes, barretines i pancartes anunciant o recordant la celebració de la consulta independentista a la seva localitat. La manifestació ha tombat després per Marquès de l'Argentera fins arribar al Parc de la Ciutadella. Ja a la vora del Parlament, efectius dels Mossos d'Esquadra han impedit que els assistents arribessin fins a la mateixa entrada.

Només s'ha permès l'accés als portadors de les pancartes –una trentena- que les han estès a terra. L'acció reivindicativa ha seguit després a l'Arc de Triomf, amb tot un seguit d'actuacions musicals i literàries, així com discursos. Entre d'altres, l'actriu Montserrat Carulla ha llegit el poema "La Campanya de Sant Honorat" mentre que el cantautor Jaume Arnella ha reversionat el clàssic popular "El tren pinxo de Banyoles", introduint frases com "el tren pinxo de Banyoles se'n va anar a Arenys de Munt, a anar aprendre fer referèndums i ara ho té tot de cul" cantava. També han actuat Dekrèpits, El poble que canta, Oscar Intente, Pep Sala i Titot.

 

vialaietana12j
vialaietana12j1

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid