Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Figures de la cultura donen suport als encausats per delicte electoral

Francesc Ribera "Titot", Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Juanra, David Fernández, Josep Maria Terricabras, Isabel-Clara Simó i molts altres conformen el llistat de 31 personalitats de la cultura que s'han adherit a la campanya de suport als encausats per delicte electoral.

El proper dia 1 de juny, dia del judici, tindrà lloc una una concentració davant l'Audiència Provincial, a partir de les 10.00 hores del matí. A la tarda, a les 17.00 hores i a l'espai de Vilaweb (carrer Ferlandina), se ceelbrarà un acte amb algunes de les persones que han firmat el manifest. Per tal d'adherir-se  cal posar-se en contacte amb Cesk Freixas, promotor de la campanya i encausat. Més de 100 persones ja ho han fet.

29/05/2010 17:15 Drets i Llibertats
Els fets es remunten el 19 de febrer de l'any 2005. Dues-centes persones del Penedès, entre elles un servidor, vam sortir a manifestar-nos sota el lema 'El Penedès diu NO a la Contitució Europea'. Feia alguns dies que havia començat la campanya mediàtica vers el nou tractat, deixant en evidència les traves i els pocs espais públics que l'administració cedia a la societat civil que es pronunciava en contra del nou acord europeu. Malgrat trobar-nos en dia de reflexió, molts penedesencs vam creure oportú sortir al carrer per denunciar la situació de discriminació i desigualtat informativa que va patir la defensa del NO en el procés de propaganda del referèndum. Vam sortir per reivindicar la legitimitat de la nostra opció, i ho vam fer com a resposta a la vulneració de la legalitat que estaven practicant la majoria de mitjans de comunicació, alguns personatges públics i la pròpia Junta Electoral Central (JEC).


Perquè entengueu de què se'ns acusa, intentaré explicar-ho de forma senzilla: de manifestar-nos en dia de jornada de reflexió. Tanmateix, en aquella mobilització, no hi va haver cap aldarull, cap càrrega policial, cap acte que hagués pogut complicar el transcurs normal d'una cercavila, que tenia la intenció de denunciar una stuació de bloqueig a la propaganda informativa dels que defensàvem el vot negatiu d'aquell referèndum. És més, i perquè també entengueu la nostra sorpresa davant de la possible condemna: ni la JEC ni el poder judicial van enviar cap notificació de prohibició de la manifestació. Això sí, la Guàrdia Civil va venir, de paisà, a identificar a 10 persones, entre elles, també un servidor.

La fiscalia demana, a cadascuna de les persones encausades, 24 dies de presó, un any d'inhabilitació i 5 mesos de pena multa. Quatre d'aquestes persones ja hem anunciat que no estem disposades a acceptar aquest xantatge i, per tant, no pagarem la pena multa.

I ara arriba el millor. Durant la campanya, les irregularitats van ser la nota general, sempre afavorint el vot pel SÍ. Tot i ser denunciats mitjans com Tele 5, el País, Expansión, o el mateix Ministeri d'Indústria, entre d'altres, per haver demanat explícitament el vot favorable el mateix dia de reflexió, cap d'aquestes denúncies va prosperar. En canvi, la nostra, va tirar endavant. I el proper dimarts 1 de juny tenim judici a l'Audiència Provincial de Barcelona (Passeig Lluís Companys).

Tampoc cal oblidar que en la jornada de reflexió, l'aleshores president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, va realitzar un missatge institucional clarament partidista i favorable al vot afirmatiu. Curiosament, la Junta Electoral Central tan sols li va imposar una multa de 600€. Perquè a ell aquest tracte de discriminació positiva i nosaltres aquesta petició fiscal desorbitada? És evident que la justícia espanyola té una doble manera de mesurar. I, malauradament, sempre són els moviments socials i la societat civil els que hi acaben perdent. La repressió contra els que proposem alternatives. Perquè a l'Estat no li interessen les veus dissidents.

Per tot això, el dia 1 de juny, dimarts que ve, convoquem una concentració davant l'Audiència Provincial, a partir de les 10.00 hores del matí. A la tarda, a les 17.00 hores i a l'espai de Vilaweb (carrer Ferlandina), realitzarem un acte amb algunes de les persones que han firmat el manifest.

Si creieu que la nostra causa és lícita i legítima, i que aquest procés judicial respòn a arguments polítics, us agrairíem molt la vostra adhesió. Podeu fer-ho en aquest apunt, deixant un comentari amb el vostre nom i cognoms i la vostra professió. Us necessitem per fer més força.

Llistat dels primers adherits

Matthew Tree, escriptor
Dr. Josep Maria Terricabras, catedràtic de Filosofia (Universitat de Girona)
Isabel-Clara Simó, escriptora
Miquel Pujadó, escriptor i cantant
Salah Jamal, metge i historiador
Màrius Serra, escriptor i periodista
Roger Palà, periodista
Feliu Ventura, cantant i compositor
Julià de Jòdar, escriptor
Josep Garganté, conductor de TMB i afiliat a la CGT
Saturnino Mercader, conductor de TMB i delegat de la CGT
Natxo Tarrés, compositor i músic del grup Gossos
Oleguer Presas, futbolista
Víctor Alexandre, escriptor
Francesc Ribera 'Titot', músic i cantant de Brams
Gerard Quintana, músic
Juanra Rodríguez, compositor i cantant de KOP
Xavi Sarrià, músic i escriptor
Toni Strubell, filòleg
Juantxo Skalari, músic
David Fernandez, periodista
Pau Alabajos, cantautor
Martí Sales, músic i escriptor
Carles Rebassa, poeta
M. Àngels Massip Bonet, professora de filologia catalana (Universitat de Barcelona)
Jordi Guardans, poeta i músic
Carles Guillén i Selva, professor de català
Josep M. Gasch i Riudor, jurista
Ana Maria del Mar Llamazares, jurista
Justo de la Cueva Alonso, sociòleg
Margarita Ayestarán, sociòloga


Per a saber-ne més:

Manifestació a Vilafranca del Penedès contra el procés a deu persones per delicte electoral 

990 dies de presó i 18.000€ de multa per demanar el "no" a la Constitució Europea el 2005 

Arxivada la causa contra els imputats de recollir signatures per la iniciativa “Decideixo decidir” 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid