Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catalunya aprova el seu propi pla d'austeritat, que tampoc castiga els més rics

Cartell concentració per la vaga generalEl Govern ha aprovat avui el pla d'austeritat català una setmana després que el govern espanyol aprovés el seu. Com en el cas espanyol, el pla no preveu cap apujada de l'IRPF en les rendes més altes, tot i que com Zapatero, aquí també prometen que "en un futur proper" s'ho plantejaran.

Les mesures principatines són igual de neoliberals però aplicades a la realitat catalana. Així, el pla d'austeritat  -que entrarà en vigor el proper 1 de juny- afectarà tot el sector públic amb l'objectiu que el dèficit públic de la Generalitat es redueixi entre 1.600 i 1.700 milions d'euros aquest 2010. Segons l'executiu, la retallada afectarà entre 220.000 i 240.000 persones.

29/05/2010 16:51 Economia

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha explicat que el pla preveu que d'ara al 2013 s'hagi pogut reduir el dèficit dels 6.370 als 2.000 milions. La retallada afectarà entre 220.000 i 240.000 persones. En el cas de les escoles concertades, els mestres tindran la mateixa retallada mitjana del 5% que els funcionaris, i en els concerts sanitaris i d'acció social, es reduirà el 5% del valor de la massa salarial en el total del concert, un 1,18% en acció social i un 3,21 en sanitat.

El decret del Govern, en els casos dels concerts en sanitat i acció social, a més de les empreses públiques amb contracte programa, recomana que la reducció s'apliqui als salaris.

Els rics no han de patir

De moment, els rics no han de patir per una possible apujada de l'IRPF perquè aquest pla d'austeritat ho ha obviat. D'aquesta maenra, el Govern tot just ha encarregat, segons diu, que en un mes el departament d'Economia tingui llest un avantprojecte de llei per incrementar els impostos a les rendes més altes, ja sigui amb un increment del tram autonòmic de l'IRPF o amb alguna altra fórmula impositiva que Castells no ha volgut concretar.

El conseller ha demanat comprensió a la ciutadania per un pla que assegura que reforçarà l'economia catalana perquè lideri la recuperació econòmica estatal. Pel que fa les exigències dels socis d'ICV-EUiA per subscriure el pla –que Castells ha constatat que ha aprovat l'executiu per unanimitat-, el decret del Govern no en concreta cap. Així, el text no garanteix que el 2013 els afectats per la retallada de sous recuperaran poder adquisitiu -dependrà de l'evolució de l'economia-, ni s'ha concretat el llindar de 100.000 euros anuals per incrementar els impostos, cosa que es concretarà en el projecte de llei que elabori Economia. El Govern aprovarà dimarts que ve una segona fase del pla d'austeritat per concretar la ralentització d'inversions, com s'aprimarà l'administració catalana i la reprogramació de nous serveis.

Per a saber-ne més:

Segona cassolada ciutadana contra les retallades socials a Lleida 

La Intersindical-CSC és partidària d'una resposta contundent i de clase, una vaga general combativa 

 

CiU s'agenolla i possibilita l'aprovació de la retallada social de Zapatero

 

 
 
 

El govern espanyol aprova les retallades però descarta apujar els impostos als rics 

Llum verda a la retallada més important de la "democràcia" espanyola

La CUP es posiciona en contra de les retallades socials que vol imposar Zapatero

Els sindicats dels Països Catalans planten cara a les retallades socials de Zapatero

USTEC-STEs acusa els sindicats botiflers d'atacar la unitat sindical

Els sindicats botiflers es fan enrere i ajornen la vaga general 

Mobilitzacions a les Illes contra les retallades salarials i socials

Endavant aposta per la vaga general davant les retallades socials 

La patronal demana a Zapatero que sigui més dur 

La Casa Blanca felicita Zapatero per haver anunciat les retallades l'endemà de la trucada d'Obama

Els sindicats dels Països Catalans planten cara a les retallades socials de Zapatero

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid