Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Zapatero, el cas Gürtel i els Borbons no se salven de les Falles 2010

La Falles 2010 donaran la benvinguda a la primavera aquest dissabte 20 de març. Tot i que les falles alternatives del Centre Social Terra són les úniques que "resisteixen a la fauna tremendament agressiva i destructora amb el medi", el cert és que enguany el PP no se salvarà de les flames enlloc. 

De fet, les falles de les comissions més petites ja estan a punt per cremar Rajoy i Zapatero enfrontats per la crisi, Ricardo Costa i Francisco Camps amb els seus vestits polèmics i d'altres protagonistes de l'any com Michael Jackson.

16/03/2010 13:08 Cultura

 

Aquests són alguns dels centres de les mirades d'aquestes Falles 2010. Amb els monuments als carrers, els visitants trobaran la sàtira pròpia de les festes, de la qual tampoc fugen polítics com Obama, Sarkozy o Berlusconi ni el mateix Rei Joan Carles I. Les al·lusions a la crisi també són constants, centrades sobretot en les capacitats del president espanyol per afrontar la situació. A Zapatero el podrem veure com endevinador, obrer de la construcció, hipnotitzador... mentre que a Rajoy el podrem veure trepitjant un gros llibre que duu per títol 'Gürtel''.


Com cada any, les Falles esdevenen un termòmetre del que emprenya els ciutadans. Gürtel i la crisi econòmica centren bona part de les temàtiques i aquest any no han pogut deixar d'estar presents entre les opcions dels artistes fallers oficials. Si bé és cert, que les Falles de Secció Especial no solen ser gens atrevides en aquests temes i opten per la vistositat i grandària, algunes comissions més petites han fet referència a temes que preocupen als ciutadans.

Pel que fa als polítics, Zapatero, Rajoy, Camps i Obama tenen molt protagonisme. Les al·lusions als vestits polèmics del cas Gürtel són una constant, com també al popular sastre José Tomás. El president valencià surt representat amb agulles, vestits i fils. Tampoc fuig de la mirada satírica l'ex secretari general del PP valencià, Ricardo Costa.

Les solucions a la crisi que aporta el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero han estat objecte d'atenció dels fallers. A Zapatero el podem veure caracteritzat de moltes maneres, com hipnotitzador, com professor de finances, com endevinador, com un obrer de la construcció...

La mirada cap a la política mundial es troba representada amb Silvio Berlusconi, Sarkozy i Carla Bruni o Obama, caracteritzat com SuperObama per alguns i per altres com un de Pare Noel negre. El Rei Joan Carles I també apareix satiritzat sota el lema "top manta", una crítica a les tasques de la corona espanyola per part dels artistes fallers.

Personatges d'actualitat durant el darrer any com Michael Jackson o el cirurgià valencià Pedro Cavadas (responsable dels transplantaments de mans i cara) apareixen reflectits en unes falles que acabaran condemnant a les flames tot allò que està en el cap dels valencians, donant la benvinguda a la primavera a partir del 20 de març.
 

Per a saber-ne més:

Les falles alternatives al Centre Social Terra de València   - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid