Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La comunitat catalana a Internet recorda Ovidi Montllor

D'una manera espontànea, ahir la blocosfera catalana es va fer ressò que feia ja quinze anys que l'Ovidi se'n va anar de vacances.

Tot ben senzill i ben alegre

em creureu mort i jo no hauré mort.

Faré vacances!

 

11/03/2010 03:55 Cultura

I és que la majoria de blocs, ens recordaven que Ovidi continua de vacances.

Quinze anys més tard, les autoritats locals, encara, no li han donat un reconeixement oficial després de tot aquest temps. Una opció encertada de reconeixement, almenys, haguera sigut donar-li el seu nom a un carrer o plaça o fer-li una escultura. L'únic reconeixement ha sigut per part l'iniciativa cultural d'uns quants ciutadans, quan se li va donar el seu nom al Casal Jaume I d'Alcoi.

Ovidi Montllor 2.0 per Matí Crespo a Vilaweb

 

Al cap de quinze anys de vacances internet redescobreix el cantant d'Alcoi amb tot de webs i recursos

El 10 de març de 1995 es va morir a Barcelona el cantant i actor alcoià Ovidi Montllor. Quan ens va deixar, internet tot just feia els primers passos; avui, quinze anys després, la xarxa ja forma part de la nostra vida quotidiana. I l'Ovidi, és clar, hi té un racó. Us proposem, tot seguit, de descobrir-ne la seva petja digital. El primer pas és OvidiMontllor.com, de Joan Santonja, amb molta informació de la seva vida i obra (i algunes cançons). També és indispensable l'Arxiu Personal Ovidi Montllor, de la Universitat Politècnica de València, que inventaria el fons personal de l'artista, dipositat durant uns quants anys a casa del pintor alcoià i gran amic seu, Antoni Miró. S'hi inclouen articles, cançons, cartells, cartes, dibuixos, fitxers audiovisuals, partitures... Antoni Miró mateix manté a la seva pàgina personal el dossier especial que va dedicar a l'Ovidi en ocasió dels deu anys de la seva mort, el 2005, amb fotografies originals, pintures i dibuixos amb el cantant de protagonista. El desè aniversari també es va commemorar digitalment a VilaWeb amb aquest especial i, al Diari de l'Escola, amb aquest reportatge. Podeu veure també aquests fragments en vídeo de l'homenatge a Ovidi que es féu al Palau de la Música al maig del 2006.

El perfil més literari d'Ovidi Montllor s'aplega a la web de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, i el més musical, al portal Botiboti.org. Sense deixar la música, a Kumbaworld hi ha un bon grapat de lletres i partitures seves; a Cancioneros.com es relaciona la seva llarga discografia, i des de Música de Poetes es poden sentir desenes de poemes d'autors dels Països Catalans interpretats per Montllor. I el seu pas davant les càmeres, es recull a l'Internet Movie DataBase.

Pel desè aniversari de la seva mort, TVE Catalunya va emetre el programa Te'n recordes, Ovidi? (descripció detallada), consultable íntegrament a YouTube. Al mateix servidor de vídeos de Google s'apleguen molts més vídeos amb l'artista alcoià de protagonista, entre els quals hi ha l'Ovidoscopi, un homenatge personal i audiovisual de Gilberto Dobon. TV3, en canvi, va dedicar-li un capítol del programa Noms.

Ovidi Montllor ha fet passos fins i tot a les xarxes socials: té grup a Facebook i compte a MySpace.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid