x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Montblanc i l'Espluga de Francolí a la Conca de Barberà a punt per decidir sobre la Independència

Amb l'aprovació de la moció de suport el 24 de setembre passat a les consultes populars sobre la independència, Montblanc esdevenia una de les primeres capitals de comarca que obria el procés. A l'Espluga de Francolí, la moció fou aprovada per unanimitat l'ú d'octubre.

Montblanc Decideix i la Comissió L'Espluga Decideix fa mesos que van posar fil a l'agulla organitzant tot un seguit d'actes per mobilitzar al veïnat amb l'objectiu de promoure una forta participació el proper 28 F. 

02/02/2010 00:12 Política

cap_alera6A Montblanc, divendres passat a les 8 del vespre a l’Antic Hospital de Santa Magdalena, es va celebrar un segon acte de la campanya per la consulta independentista. L’acte, on hi van assistir una setantena de persones, comptava amb el suport de poetesses, músics i artistes locals. L’acte fou presentat per Ramon Maria Huguet,  que va donar a conèixer el suport dels agents culturals del municipi amb la consulta que es durà a terme el dia 28 de febrer

L’Anna Lafebre, va llegir una carta de suport de l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs. Lafebre com a rapsode, va recitar diverses poesies d’alguns dels nostres poetes locals. Enriqueta Moix amb el poema “Amb els ulls closos”, Pep Civit amb “Raval de Santa Anna” i Mª Isabel Civit amb “Somiant” i “Batecs al cor”.

Entre poema i poema, es va poder gaudir de música en directe. Eren temes populars catalans com “Qualsevol nit pot surtir el sol” de Jaume Sisa, “Que tinguem sort” i “Viatge a Ítaca” de Lluís Llach. Van ser interpretats per part dels joves músics, Roger Cantí a la guitarra, David Vidal al teclat, Ricard Cendra a la bateria i Aida Requesens al baix.

md6També es va presentar el cartell de la Festa Major Petita que es celebrarà els dies 20 i 21 de febrer. L’objectiu d’aquesta festa, és que el poble de Montblanc gaudeixi d’un esdeveniment poc corrent com ho és una consulta sobre la independència. L’artista montblanquí Raúl Romero, autor del cartell, va presentar la seva obra, així com va voler agrair a l’organització per haver comptat amb artistes locals.

L'acte va comptar amb la presència d’Elisenda Romeu, membre de la Coordinadora nacional per la consulta sobre la independència i de Plataforma per la Llengua, secretària de la Xarxa d’Entitats, presidenta de la FOLC (Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana) i secretaria de la Plataforma pel Dret a Decidir. Romeu va felicitar a Montblanc per l’activa participació que està tenint el jovent. 

L’acte va cloure amb el popular músic montblanquí Josep Maria Amorós Bayer (“Xolis”), que va interpretar “imagine” de John Lennon, “paraules d’amor” de Joan Manuel Serrat, “Yesterday” dels Beatles i clàssics russos. Acabat l’acte Enric Balauder va animar a tothom a sumar esforços, i va donar pas a un refrigeri popular

Els clicks també voten

L'endemà, els nens i nenes del CAU de Montblanc van construir un diorama amb els seus clicks. El diorama, exposat a les Peixateries Velles (davant de la Font de la Plaça), representa el poble de Montblanc votant el dia 28 de febrer. Durant la realització del diorama, hi va haver coca i xocolata per tothom. Així com una recolecta de diners. Els pares i mares dibuixaven, al terra, un sobre amb monedes.


dibuixL'Espluga decideix" demana la independència a través d'una carta als Reis Mags

Amb l’arribada dels Reis Mag, la Comissió Organitzadora de la Consulta sobre la Independència a l'Espluga els va escriure una carta demanant, com a prioritat, la independència de Catalunya. A la carta també es demanava un país lliure de peatges, l’oficialitat total del català, millors infrastructures, entre d’altres aspectes. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid