Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Tarragona demana la gratuïtat de l'autobús pels estudiants de URV

Al proper ple municipal, la formació independentista també demanarà que s'expliquin les raons de la detenció d'un jove tarragoní per Carnesoltes i ha presentat una moció on es proposa el canvi el nom franquista d'una escola de Torreforta.
La CUP de Tarragona trasllada a l'Ajuntament la demanda del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalan (SEPC) sobre la gratuïtat del transport públic urbà per als estudiants amb carnet de la URV.

21/02/2010 12:41 Territori
Dins la seva lluita contra l'encariment de la vida estudiantil mitjançant plans d'ensenyamentprivatitzadors, el SEPC va proposar, com a mesura atenuadora, que el transport públic urbà fos gratuït per als estudiants amb carnet de la URV.  Segons la CUP, això es demana a causa de la dispersió de les diverses facultats i de les diverses instal·lacions de la universitat,que no són de la mateixa manera en d'altres i que suposen un sobrecost per a l'estudiant que en temps de crisi i d'atur no ajuden a facilitar-li una estança adequada a la nostra ciutat.
 
En aquesta línia, la voluntat de la CUP és la d'esdevenir la veu dels moviments populars de la ciutat per fer sentir la seva veua la política municipal.
 
D'altra banda, el cas d'un jove detingut en una nit de Carnestoltes “en condicions si més no, sospitoses i amb motius nosuficients” ha provocat que la Candidatura hagi tramitat una pregunta al ple sobre les raons que van impulsar els agents a detindre'l, tenint en compte les al·lusions que aquests li van fer a la seva militància política i social. Segons la CUP, el consistori “viu d'esquena als moviments socials i fa servir els seus cossos policials com a eina violenta de fre”. 
 
Pel que fa a la moció, tot i haver-se tramitat ja fa un mes, la CUP ha agilitzat els contactes amb els partits  que tenen representació perquè la defensessin amb l'objectiu de substituir el nom de CEIP Gual Villalbí per CEIP MontserratAbelló. El primer, ex-ministre franquista sense cartera; la segona,poetessa catalana i nascuda a Tarragona exiliada a Xile durant un temps i actualment resident a casa nostra per lluitar per la llibertat.
 
Aquesta escola, ubicada al barri de Torreforta, ha mantingut aquesta denominació amb la permissivitat de les autoritats, com en tants d'altres símbols presents encara avui als nostres carrers. La intenció inicial de la CUP era només demanar que es canviés el nom, sense cap voluntat d'imposar-ne cap, ja que és el mateix centre qui creu que l'ha de triar, però des dels partits ja es va anunciar que per adoptar un acord en ferm caldria una proposta alternativa. 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid