x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gairebé 300 persones a la presentació de Santa Perpètua Decideix

Divendres 12 de febrer la plataforma ciutadana Santa Perpètua Decideix es va presentar al Centre Cívic el Vapor davant de gairebé 300 persones.

Aquest acte és el primer de la comissió que ha començat a treballar amb l'objectiu d'organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya el proper 25 d'abril a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i volia ser la primera presa de contacte amb la població per tal de donar a conèixer la iniciativa i convidar a tothom qui ho volgués a adherir-s'hi.

16/02/2010 09:56 Política
En aquest acte es va convidar a intervenir-hi, a més a més del portaveu, Xavier Gispert, i el coordinador, Albert Oller, a l'actor perpetuenc David Selvas i a l'historiador Jaume Sobrequés.
 

L'acte el va obrir Xavier Gispert, portaveu de la plataforma, que va parlar de la importància d'aquest procés com un exemple de democràcia participativa, un procés d'iniciativa ciutadana que vol integrar a tothom. Va dir que aquesta és una oportunitat perquè la societat desperti de la comoditat en la que viu, pensant que ens ho han de solucionar tot, no eludim el compromís i ens impliquem. En aquest sentit va convidar a tothom a sumar-se a la iniciativa. L'acte va continuar amb la projecció d'un vídeo de Vilaweb TV en que es podia veure la implicació dels voluntaris en la darrera onada de consultes, les del 13 de desembre. A continuació, Albert Oller, portaveu de Santa Perpètua Decideix, va fer un repàs de les consultes sobre la independència des de la primera a Arenys de Munt i va parlar dels objectius de la plataforma. Va explicar que Santa Perpètua Decideix ha d'actuar amb l'objectiu d'aconseguir una màxima participació, ha de fer el paper de l'estat organitzant una consulta que aquest no vol organitzar. L'organització de l'acte de divendres era el primer objectiu a partir del qual agafar l'embranzida definitva per arribar al dia 25 d'abril. Per això cal molta gent, unes 130 persones, i recursos, uns 3.000 euros.

A continuació van parlar els convidats a l'acte. L'actor perpetuenc, David Selvas, va parlar de la importància de que existeixi o no la possibilitat de decidir, més enllà del sentit del vot. Va parlar de la importància de perdre la por i va reclamar que es vagi més enllà de la pregunta i es faci un debat seriós sobre l'independentisme superant els victimismes. Jaume Sobrequés també ha parlat de la importància de perdre la por i va fer un paral·lelisme amb la transició. Fa trenta anys, va dir, també es demanava el vot, que ara ja hauria de ser un dret assumit, i els càrrecs electes també s'amagaven i va criticar als partits que, en alguns casos havien prohibit als seus regidors que votessin. Va parlar d'una espècie de segona transició on ja es podia parlar obertament del dret a l'autodeterminació que havia quedat aparcat durant la transició. No tot van ser crítiques, Sobrequés va dir que estava impressionat pel que havia vist, tant a Santa Perpètua com a altres pobles als que havia estat, que el poble català ha perdut la por i la confiança en els partits i ha tornat a explotar, i que aquests ja s'hi apuntaran quan vegin que hi ha consens. Jaume Sobrequés va acabar el seu discurs dient clarament que havia vingut a demanar que es votés i que es votés que sí.

Per acabar l'acte, el portaveu Xavier Gispert, va ensenyar la pàgina web, i els espais oberts a Facebook i Twitter. També es va convidar a tots els assistents a un piscolabis durant el qual hi va haver una taula per les persones i entitats que volguessin adherir-se a la plataforma. Abans de la presentació Santa Perpètua Decideix ja comptava amb 63 voluntaris. A hores d'ara som 119, però continua restant oberta a tothom la possibilitat d'adherir-se i col·laborar amb nosaltres.

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid