x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Tota activitat d’incineració te uns impactes a la salut, de les persones i al medi ambient"

"No hi ha tecnologia segura d’incineració de residus, tota activitat d’incineració te uns impactes a la salut, de les persones i al medi ambient: l’atmosfera no s’ha d’utilitzar com un gran abocador! Aquesta no és la solució".
 
Amb aquestes paraules comença el text  les conclusions de le Jornades tècniques de debat "L'escalfament global.Incineració de residus, solució o problema?". Celebrades el 30 de gener i dilluns 1 de febrer  a Barcelona. Cal remarcar que les aportacions de tots els tècnics i científics que van participat a les Jornades han estat unànimes i contundents:

04/02/2010 11:05 Territori
- No hi ha tecnologia segura d’incineració de residus, tota activitat d’incineració te uns impactes a la salut, de les persones i al medi ambient: l’atmosfera no s’ha d’utilitzar com un gran abocador! Aquesta no és la solució.
 
- Les alternatives son la prevenció de residus i la gestió dels recursos amb estratègies de sostenibiltat ambiental, social, econòmica i en definitiva de salut!!.
 
- La incineració amb recuperació d’energia és un sistema de tractament tèrmic de poca eficiència energètica, malbaratador de recursos material i energia, productor de tòxics que no existeixen al medi, desincentivador del reciclatge i amb poca capacitat de generar treball i sostenibilitat.
 
Les jornades estaven organitzades pel Centre d'Ecologia i Projectes alternatius (CEPA-EdC), juntament amb la UPC, l'ICTA-UAB, el CAPS i la PCRR.

 
 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid