Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les tisores del PP

Per Pau Albalajos. Publicat a L'informatiu.com el 8 de gener de 2010.

L’Auditori de Torrent, un dels dinamitzadors culturals més importants de la comarca de l’Horta, de cop i volta, ha vist reduït el seu pressupost anual en 200.000 euros. L’equip de govern de María José Català (PP) ha decidit que, en temps de crisi, el mig milió d’euros que s’invertia cada any en activitats culturals i espectacles era excessiu i han tirat mà de les tisores. Òbviament, en època de vaques magres s’ha d’anar amb molta cura i no malversar ni un cèntim, però el Partit Popular ha pecat d’imprevisió i ha deixat en una situació ben complicada als gestors d’aquesta institució.

14/01/2010 18:37 Hemeroteca

Si el Consell d’Administració de l’Auditori, ara fa un mes, va aprovar el pressupost del primer semestre de 2010 amb una despesa aproximada de 300.000 euros, com és que de sobte aquestos 300.000 euros s’han convertit en el pressupost total amb què comptarà l’Auditori per a enguany? A cas el regidor de Cultura i el president de l’organisme, ambdós designats pel PP, no acudiren a la reunió? Si l’Auditori té programat i contractat el sis primers mesos de programació cultural per valor de 300.000 euros, com se suposa que ha d’actuar ara? Deixant la resta de l’any sense espectacles? Rescindint la meitat dels contractes que ja ha signat?

Mirant-ho pel cantó positiu, és molt probable que enguany no puga celebrar-se una nova edició del Festival de Flamenc. No és que tinga res en contra d’aquest tipus de música, però em sembla una autèntica vergonya i un pèl snob que sempre si li haja donat un relleu tan específic al flamenc sense haver previst mai un cicle concret per a la música autòctona, cantada en la nostra llengua i aferrada a les nostres arrels. Potser aquesta siga una bona oportunitat per tractar de reservar-los un lloc de prestigi als nostres artistes en les programacions culturals d’auditoris, cases de cultura i teatres públics.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid