Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espectacular concert de Cesk Freixas al "BarnaSants"

 El jove cantautor acompanyat de poetes i músics posa en peu l'Auditori ple a vesar.

LLIBERTAT.CAT fou present a l'esdeveniment, donant suport al col·laborador d'aquest mitjà, junt a una amplia representació de la premsa catalana que cobria l'acte.

Una senyera estelada presideix les últimes actuacions d'un concert d'alta qualitat musical i preparat amb molta cura. Freixas exclama cinc vegades "Visca la terra" amb la resposta unànime del públic. El concert acaba amb un gran aplaudiment amb tot el públic dempeus.

16/01/2010 21:04 Cultura

Carles Rebassa, poeta mallorquí, va recitar uns versos de grans escriptors com Joan Brossa o Joan Salvat Papasseit entre d’altres, el poeta del barri de Sants de Barcelona, David Caño, va recitar una entretinguda i divertida poesia rapera, explicant la història d’un “gran” Hereu (el batlle de Barcelona). Pau Alabajos (cantautor Valencia) i Natxo Tarrés de Gossos, van compartir dalt de l’escenari, cada un, una cançó del nou àlbum.

En pauales d'Ariadna Gómez, cronista oficial del Festival Barnasants 2010

<< Una nit extraordinària, plena de grans cançons de tota la seva trajectòria musical iniciada ara fa 5 anys. Cançons del seu primer disc, “Set voltes Rebel”, que ens van deixar endur per la memòria, recordant “Una vida, una història”, o brindant amb tot el públic (amb aigua, és clar) per les nostres vides >>.

<< Són moltes les peculiaritats d’aquest nou treball d’en Cesk, hi podem trobar temes diversos, cançons que es miren el món d’una manera optimista, d’altres amb més força reivindicativa, etc., o com diu ell mateix, és una manera de fer notar d’importància de l’individu dins un col·lectiu, i sempre donant importància a la tendresa. >>

La cronista amb un llenguatge intimista i peculiar descriu també l'inici de l'espectacle:

<< Cap a les 21.30h de la nit, els llums de l’Auditori de Barcelona s’han atenuat “un xic” per deixar pas a Pere Camps, director del Festival, i així rebre’ns a tots amb el discurs inaugural, caracteritzat per la reivindicació del panorama actual en el que malauradament, tots hi estem implicats.

Els llums s’han atenuat del tot, i en Cesk Freixas ha entrat acompanyat d’un energètic aplaudiment que de ben segur l’ha ajudat a espantar tots els nervis i tensions del gran moment. De seguida la primera cançó de la nit, una de les d’aquest nou i tercer disc, “La mà dels qui t’esperen”, que per fi ja s’ha posat a la venda. Per cert, el Cesk ens ha explicat que aquest nou CD compta amb una gran peculiaritat en quant al disseny, que té molt a veure amb les paraules que li donen el nom, ja ho veureu>>

Gómez descriu així la part final de l'espectacle:

<< Finalment, abans d’interpretar la darrera cançó, en Cesk Freixas ha agafat un tros de roba negre que havia estat durant tot el concert sobre un altaveu del seu costat, i en girar-la ha deixat estesa una estelada catalana que l’ha acompanyat a finalitzar el concert amb “La peita rambla del Poble Sec" >>

Per saber-ne més:

Cesk Freixas inaugura demà el "BarnaSants" a l'Auditori Nacional -Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid