Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La campanya de la CUP pel Sí es consolida

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) segueix endavant amb la campanya per demanar el sí a les consultes populars per la independència del proper 13 de desembre a 161 municipis principatins. Avui les CUP del Berguedà i les del Bages han presentat conjuntament els actes de campanya que duran a terme en els propers dies. En aquest acte de presentació s'ha evidenciat el paper referencial de la candidatura en l'impuls de les consultes arreu del territori.
 
Tal com ha explicat Anna Gabriel, regidora de la CUP a Sallent, "de la mateixa manera que la CUP va ser part de l'embrió a la consulta d'Arenys de Munt, ara i en el futur estarà al peu del canó abocant els seus esforços en la consulta arreu de la nació".
 
 

04/12/2009 00:09 Política

 

cartelllPrecisament, és únicament a inciativa de la CUP que es va estenent la pregunta nacional a la consulta, la que apel·la a la independència dels Països Catalans, ja que la immensa majoria de les mocions que han aprovat els ajuntaments són regionalistes. Només 4 de les 161 consultes que es faran el dia 13 són nacionals: la de Berga, Castellar del Riu i Olvan, al Berguedà, i Sant Salvador de Guardiola, al Bages.
 
El membre de la CUP de Berga Francesc Ribera "Titot" ha assenyalat aquest aspecte com un tret diferencial. En la mateixa línia s'ha expressat Anna Gabriel, remarcant la importància del marc nacional.


Saludablement, les consultes nacionals han esperonat els patriotes illencs i valencians, així com catalans del nord, a sumar-se a la iniciativa. A les Illes, ja s'ha constituït una assemblea de càrrecs electes amb la intenció d'impulsar consultes als ajuntaments. I al País Valencià per començar ja s'ha organitzat una caravana de voluntaris que el dia 13 es traslladaran fins a Berga per donar suport a una consulta que a diferència de la majoria de poblacions principatines, els té en compte. En Titot ha explicat que això és un reflex que la nació va de Salses a Gaurdamar i de Fraga a Maó. A Navàs, ERC va impedir que el redactat de la pregunta que es farà en la consulta fes referència als Països Catalans.


Gabriel ha exposat els principals motius del perquè la CUP s'ha implicat arreu del territori amb les consultes i les raons del vot afirmatiu a la pregunta de la consulta. Segons Gabriel, les raons del vot afirmatiu son ben evidents: pel fet democràtic que representa la consulta, pel reconeixement del dret a l'autodeterminació, perquè és una opció de futur després de 300 anys d'ocupació espanyola i de dictadures, perquè la independència ens donarà com a poble el dret a decidir sobre el model econòmic, sobre el nostre medi ambient, sobre el nostre territori, per promoure un altra Europa, la els pobles lliures i dels treballadors, i finalment, per la llibertat, "perquè els catalans no volem demanar permís a Madrid ni a ningú per ser com som o fer el què volem".


Al seu torn, Francesc Ribera "Titot", ha exposat  que cal recollir l'esperit d'Arenys de Munt, i el canvi que ha de significar en el camí cap a l'alliberament nacional.

Actes de campanya

Titot ha explicat la quin són els actes preparats per la CUP en motiu de la consulta. En primer lloc, Berga celebrarà el divendres 11 de desembre un acte de gran format on hi intervindran  la mallorquina Rosa Calafat, el valencià Josep Guia, un dels acusats de cremar una bandera espanyola a Girona, Mustafa Shaimí, Jordi Pont del Casal Panxo de Berga, i Francesc Ribera en nom de la CUP.

Navàs també celebrarà un acte poltíc de la CUP que es farà el proper dissabte 12 de desembre, a les 12 del migdia a la biblioteca pública de Navàs.

Locals on fer la consulta

Finalment Joan Fernandez, en nom de la CUP de Navàs, ha denunciat l'actitud poc valenta dels polítics governants pel què fa al suport institucional a les consultes, com en la cessió de locals i infraestructura a les plataformes organitzadores de les consultes. El navassenc també ha destacat que les consultes han permès que les entitats dels pobles i ciutats i els agents poltícs implicats en les consultes hagin fet un treball unitari i conjunt, un fet remarcable i que denota actitud de normalitat democràtica dels impulsors de les consultes.

Fernández ha criticat també "l'actitud de por o covardia" dels alcaldes a l'hora de cedir espais municipals quan, jurídicament, això no és "il·legal". És més, afirma, els juristes consultats afirmen que si l'Ajuntament es nega a cedir un espai a una entitat privada que el sol·liciti, es podria denunciar per la via contenciosa administrativa.
En aquest sentit també ha lamentat que els alcaldes i regidors no hagin aprofitat el moviment de les consultes per la independència per reivindicar el dret democràtic de poder convocar-les i que siguin vinculants.

Referèndum no vinculant

Tal com ha recordat en Titot, el referèndum no tindrà cap tipus de validesa jurídica, però segons ha dit, el seu resultat serà més important "pel futur de l'imperi espanyol" que no pas la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Per ell, hi ha interès de determinats sectors i mitjans per centrar el debat en l'autonomisme quan la societat catalana "parla d'una altra relació amb Espanya".

La Falange: "Si volen arribar a tot arreu hauran de seccionar-se els cossos"

La CUP de Berga ha posat en dubte la capacitat de mobilització anunciada per la Falange a les 161 poblacions on el 13 de desembre es duran a terme consultes per la independència. En Titot ha dit que si a Arenys només es van manifestar una seixantena de falangistes, si volen arribar a les 161 poblacions "hauran de seccionar-se els cossos en tres cada un". Per això, ha dit, no genera 'cap preocupació' l'anunci de les mobilitzacions.


Francesc Ribera atribueix l'anunci de la Falange a la voluntat de ser presents als mitjans de comunicació. Segons ha dit, la seva reaparició a Arenys els va permetre sortir als mitjans durant alguns dies i ara ho volen repetir. Ribera ha qualificat la Falange com un "reducte folklòric" del franquisme sense capacitat real de mobilització en aquests moments. Per tot plegat, ha afirmat, l'anunci de concentracions que han fet "no ens preocupa en absolut". 

Altres actes de la CUP

Girona

L’Assemblea Territorial de la Candidatura d’Unitat Popular, que agrupa les CUP de les comarques gironines, presenta també la campanya de l’esquerra independentista pel “sí” a les consultes populars del proper 13 de desembre. La campanya té el suport de diverses organitzacions, casals i col·lectius locals.

Dissabte realitzaran una roda de premsa a partir de les 12 del migdia al Centre Cívic La Fàbrica del Celrà. Intervindran Toni Rico, representant de la Mesa Territorial de la CUP; Albert Torras, rerpresentant de l'Ateneu Popular La Pioixa de Bordils, i Dani Cornellà, regidor de la CUP de Celrà. 

Les CUP de les comarques gironines fan especial èmfasi a la territorialitat del conjunt dels Països Catalans com a marc nacional de referència. La campanya té el suport de diverses organitzacions, casals i col·lectius locals. 

 

Sant Cugat

cup-13d-2ok


  La CUP de Sant Cugat celebrarà l'acte final de campanya el proper dijous 20 de desembre a les 8 del vepsre amb una xerrada al Terra Dolça. Sota el lema "El no ja el tenim, vota sí", la conferència comptarà amb les intervencions de Francesc Ribera "Titot", Jordi Muñoz, politòleg i impulsor de l'Espai País Valencià, i Xavier Mas, membre del MAPA i de la CUP d'Arenys de Munt. Tot seguit es durà a terme un sopar popular i finament Jaume Arnella, l'últim romancer dels Països Catalans, oferirà un recital que clourà l'acte.

 

 

 

 

 

 

 

Sant Celoni acte_poltic_cup_13-d_

Sota el lema «El 13-D, vota SÍ a la independència!», la CUP de Sant Celoni prepara l'acte polític central per al proper divendres 11 de desembre. L'escriptor Julià de Jodar, Pep Riera, Aina Barahona i Montserrat vinyet en seran el principals protagonistes. Tancarà l'acte un concert del cantant valencià Miquel Gil. L'acte tindrà lloc a 3/4 de 8 del vespre a la sala petita Ateneu de Sant Celoni.

Vic

La CUP de Vic va celebrar un acte pel sí el passat 26 de novembre.

Castellbisbal


Més raons pel SÍ a la Consulta per la Independència

Divendres 11 de desembre de 2009
21:30 hores
Casal Cultural i Recreatiu de Castellbisbal (av. Pau Casals, 7)

Amb la intervenció de:


Èric Bertran: Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)

Pere Aragonès (diputat al Parlament): Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

Àlex Maymó (regidor a Molins de rei): Candidatura d’Unitat Popular (CUP)


Jaume Renyer: Reagrupament


Jordi Fàbrega (alcalde de sant Pere de Torelló): Entesa pel Progrés Municipal (EPM) i portaveu de la plataforma Decidim.cat


Regidors de Castellbisbal per la Consulta 

 

Solsonacartellacteconsulta

Diumenge 6 de desembre
19:00 Xerrada "Raons per dir sí a la independència", amb en Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP i un membre del Casal Popular la Fura, que presentarà la xerrada. 

 

 

Per saber-ne més

 

La consulta popular per la independència comarca a comarca Llibertat.cat

La campanya de la CUP pel Sí a la independència engega motors  Llibertat.cat

S'organitza una caravana valenciana a la consulta de Berga  Llibertat.cat

Les Illes Balears també celebraran consultes per la independència dels Països Catalans  Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid