Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13-D al Vallès Oriental, la consulta per la independència comarca a comarca

El Vallès Oriental té gairebé 400.000 habitants. D'aquests, 55.440 podran pronunciar-se sobre la independència de Catalunya el proper 13 de desembre gràcies a les consultes populars que organitzaran, finalment, set municipis de la comarca, Cardedeu, les Franqueses, Sant Celoni, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Santa Eulàlia de Ronçana.
 
Demà a les 20h hi haurà una roda de premsa a Cardedeu on es presentaran les 8 plataformes de la Comarca.
 
Tot i així, nosaltres farem una diferenciació entre el pobles que formen part de la comarca natural del Baix Montseny, però que administrativament se situen al Vallès Oriental

07/12/2009 00:31 Política

Cardedeu

debat4144228066_d68cfbb825_mUna vegada aprovada la moció per organitzar una Consulta sobre la independència nacional a Cardedeu, amb 12 vots a favor de CiU, CUP, ERC,  i ICV, l’abstenció del PP i el vot en contra del PSC, l'entitat cultural L'escallot va promourela constitució de la plataforma Cardedeu decideix.

 

La plataforma va presentar el passat 28 de novembre la comissió avaladora per a la consulta ciutadana del 13-D, la que ha de vetllar per la transparència i l'objectivitat de tot el procés. En formen part personalitats destacades del municipi i el seu entorn, entre els quals hi ha tres exalcaldes de la vila -Quim Om, Joan Masferrer i Ramon Comas-; presidents d'entitats veïnals, esportives, de comerciants i polítiques; professors d'universitat; juristes; historiadors i d'altres ciutadans implicats activament amb Cardedeu. La plataforma té el dubte de si l'actual alcaldessa, Calamanda Vila (CiU), legalment pot formar-ne part. En qualsevol cas, Vila, que va estar present en l'acte, va confirmar el seu suport a la consulta.

Demà a les 20h hi haurà una roda de premsa a Cardedeu on es presentaran les 8 plataformes de la Comarca. I després el debat entre MOntse Nebrera i Vicent Sancís, El No i el Sí.

En aquest poble podran votar 13.021 persones.

 

logo_lf3Les Franquesesdel Vallès

En el Ple Municipal del dia 26 de novembre es aprovar la moció de suport a la consulta popular.

La consulta està promoguda per la plataforma Les Franqueses decideix 

Poden votar, unes 14.018 persones.

 

 

 

 

 

 

 

Santa Eulàlia de Ronçana

Santa Eulàlia decideix és un grup de persones de Santa Eulàlia de Ronçana que promovem i donem suport a la celebració de la consulta per la independència de Catalunya.

Poden votar 5.439

 

Baix Montseny

Sant Celoni

logo-vot1El Ple del dijous 8 d’octubre va aprovar, amb els vots favorables de la CUP i CiU (i els vots en contra del PSC-PSOE), la moció consensuada per CiU, ERC i la CUP que dóna suport a la Plataforma organitzadora de la consulta popular sobre la independència dels Països Catalans a Sant Celoni i la Batllòria. D’aquesta manera, el consistori celoní ofereix la infraestructura possible per a la realització d’aquesta consulta popular.
La Plataforma està formada per entitats, organitzacions, persones a títol individual i els grups de CiU, ERC i CUP, treballa per fer la consulta el 13 de desembre de 2009.

Deu personalitats representatives de Sant Celoni han signat un manifest per donar suport a la consulta popular sobre la independència del 13 de desembre:

Enriqueta Amadó, Martí Boada, Pau Gener, Jordi Julià, Sandra March, Enric Molla, Antoni Pujol, Josep M. Panareda, el Trobador de Rovellons i Santi Santamaria, veïns destacats de Sant Celoni i la Batllòria, ja sigui per la seva tasca professional o per la seva participació en la vida associativa del poble, donen suport a la Plataforma que organitza la consulta popular sobre la independència a través d’un manifest en què declaren que “entenem que el dret de decidir és la culminació més completa de la idea de democràcia i manifestem el nostre suport a la iniciativa de la societat civil que s’ha concretat en la constitució de la Plataforma organitzadora –integrada per més de deu entitats de Sant Celoni i la Batllòria– i en la convocatòria de la consulta popular sobre la independència de la nació catalana el 13 de desembre del 2009”. Per tot això, fan una crida a tota la població amb dret a vot del municipi a participar amb responsabilitat en la consulta.

Sota el lema «El 13-D, vota SÍ a la independència!», la CUP de Sant Celoni prepara l'acte polític central per al proper divendres 11 de desembre. L'escriptor Julià de Jodar, Pep Riera, Aina Barahona i Montserrat vinyet en seran el principals protagonistes. Tancarà l'acte un concert del cantant valencià Miquel Gil.

Acte polític central
Divendres, 11 desembre, a 3/4 de 8 del vespre, sala petita Ateneu

Parlaments
Julià de Jòdar, escriptor
Pep Riera, excoordinador general d'Unió de Pagesos
Aina Barahona, portaveu de la CUP nacional
Montserrat Vinyets, regidora de la CUP Sant Celoni

Concert
Miquel Gil, cantant valencià dedicat a la música d'arrel tradicional i de transmissió oral

Podeu descarregar-vos del web www.santceloni.cup.cat  el tríptic de la CUP sobre el 'sí' a la independència que aquesta setmana rebreu a casa, el cartell de l'acte de l'11 de desembre i el tríptic informatiu editat per la plataforma organitzadora.

Recordeu que la consulta sobre la independència tindrà lloc el diumenge dia 13 de desembre (de 9 a 20 hores) a la plaça de la Vila de Sant Celoni i a la plaça de l'Església de la Batllòria.

 

Poden votar, uns 13765 persones

 

pb222792Sant Antoni de Vilamajor

Vilamajor decideix som una plataforma ciutadana creada amb l’objectiu de celebrar al nostre municipi una consulta popular sobre la independència de Catalunya el proper 13 de desembre.

Creiuen que després de l’èxit de la consulta d’Arenys de Munt i veient els nombrosos municipis que fins avui ja s’han compromès a tirar endavant la consulta, el nostre municipi no podia quedar al marge d’aquest procés.

El passat diumenge dia 22 de novembre Vilamajor Decideix van realitzar un dels primers actes de campanya per fomentar la participación en la Consulta Popular per la Independéncia que durem a terme el proper dia 13 de desembre.

L’acte va consistir en l’actuacio de la xaranga l’Ós Pedrer, que va animar l’ambient del mercat setmanal recorrent la majoria dels seus racons fent sonar gralles i tabals, mentre membres de la comissió local donàven a coneixer l’entitat. Un cop finalitzada la xaranga, el assistents van poder gaudir d’una botifarrada popular.

A part durant tot el matí  vam muntar una paradeta de merxandatge a la vora del mercat per divulgar, i fer el major ressó possible de la Consulta!

Poden votar 4.924 persones

 

Sant Esteve de Palautordera

 

 

logo_1Sant Pere de Vilamajor

Els diferents alcaldes elegits democràticament del municipi de Sant Pere de Vilamajor van signar el passat 21 de novembre un manifest de suport a la consulta popular sobre la independència que es va realitzarà el 13 de desembre. La signatura es va realitzà en un acte públic on van assistir una seixantena de persones. Els alcaldes signants són Esteve Bruguera i Arqué, Josep Brunell i Gomez, Joan Bruguera i Gras. L’ex-alcalde Joan Icart i Clos, tot i comunicar el seu suport, no va poder assistir a l’acte per altres compromisos. L’alcalde Josep Maria Llesuy i Suñol va assistir a l’acte i participà amb un breu parlament, però no signà el manifest ja que amb el càrrec que ocupa no li és permès legalment donar suport a una consulta d’aquestes característiques. 

En el mateix acte, diferents membres de la plataforma organitzadora Sant Pere de Vilamajor Decideix van fer crítiques al regidor del Partit Popular per la seva oposició a la consulta. Aquesta oposició s’ha manifestat en un article escrit pel seu partit al darrer número del butlletí municipal i per la seva demanda de retirada de la publicitat de la campanya que s’ha engegat. Aquesta demanda ha arribat als organitzadors de la consulta en una carta enviada pel mateix Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

En aquesta població poden votar 3.098 persones

 

Per saber-ne més

La consulta popular per la independència comarca a comarca

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid